Venkel met Saison

Eerder had ik u al verteld dat de keuken staat, inmiddels zijn er ook al wat meer dozen uitgepakt, al staan er door het eerder genoemde volkomen subjectieve ruimtegebrek nog een aantal dozen in een opslag weg te kwijnen. Maar in elk geval is de mandoline weer beschikbaar. Bij dit recept vind ik dat persoonlijk een fijne toevoeging. Er zijn een aantal groenten die ik het liefst niet al te grof eet, dat is natuurlijk mijn probleem, maar ik deel het toch maar even. Venkel is daar een goed voorbeeld van; je kunt het uitstekend rauw eten, maar als dat grote brokken zijn, is voor mij de lol eraf. Mocht je geen mandoline hebben, dan werkt een goed scherp mes ook uitstekend. Let wel goed op bij het gebruik van die mandoline, ook tijdens het schoonmaken; hoewel niet per se noodzakelijk is zo’n apparaat dan net zo vlijmscherp als tijdens het snijden.
Dit is weer een recept dat niet heel nauw luistert, gebruik dus gerust andere kazen, al zou ik wel voor een blauwschimmel gaan in de saus. Dat mag ook een wat mildere of juist een wat pittigere zijn. Zout heb ik deze keer niet gebruikt, aangezien beide kazen het nodige zout meebrengen.