PINT-leden van Verdienste: Jan Nieuwenhuis en Annemarie de Jong

Leden van Verdienste: Jan Nieuwenhuis en Annemarie de Jong

Wetenswaardigheden van de PINT-ALV 2023 bij Loc Brewery in Tilburg

Leden van Verdienste

Tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) werden Jan Nieuwenhuis en Annemarie de Jong benoemd tot Lid van Verdienste, beiden voor jarenlange inzet voor met name PINT-Magazine.

Alle benoemingen tot Lid van Verdienste van vereniging PINT: zie pagina Leden van Verdienste.

Bestuur

Tijdens de ALV werden twee nieuwe bestuursleden gekozen. Naomi Daalmeijer en Gert Daalmeijer werden “bevorderd” tot bestuurslid; ze waren al bestuursmedewerker en ze behouden hun portefeuille van respectievelijk Coördinator regio Noord (Groningen, Friesland, Drenthe) en Coördinator regio Midden (Flevoland en Utrecht).

Jorge Boosten trad af als landelijk bestuurder. Voor hem wordt gezocht naar een opvolger, als Coördinator regio Zuidoost (Noord Brabant en Limburg). Jorge blijft overigens actief in Limburg, met name voor het bierfestival de 24 uurs van Maastricht (2023: 22, 23 en 24 juni).

Ook voor de regio Oost (Overijssel en Gelderland) is PINT nog op zoek naar een nieuwe regiocoördinator.

Op termijn volgen meer vacatures. De penningmeester en de bestuurder Communicatie hebben aangegeven dat ze in 2024, na afloop van hun termijn, niet herkiesbaar zullen zijn. En ook de voorzitter zal aan het eind van zijn termijn in 2025 ermee stoppen.

Zie verder de pagina: PINT-vacatures.

Moties

Door Rick van Kempen waren twee moties ingediend. De eerste betrof het verplicht laten stellen van het vermelden van de schenkmaat op de prijslijsten in de Horeca. De tweede ging over het verplicht vermelden van de exacte brouwerijlocatie op het etiket van bier. 

Beide moties waren door het bestuur al voorzien van een positief advies. Ook onder de leden bestond brede consensus, zodat de beide moties werden aangenomen. Het bestuur gaat ermee aan de slag.

PINT-Bierprijzen

Tijdens de ALV werden ook drie PINT-Bierprijzen uitgereikt. Dit jaar werden, naast Gouden PINT-winnaar Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur, ook Hopster Craft Bier Magazine (PINT van Verdienste) en de Nederlands Favoriete Bierlijst (PINT Stimuleringsprijs) geëerd. Zie het nieuwsbericht.