Canon Nederlandse biercultuur, logo
Canon Nederlandse biercultuur, fragment tijdlijn

Canon Nederlandse biercultuur

Eind april werd de Canon van de Nederlandse biercultuur gelanceerd. De Stichting Erfgoed Nederlandse biercultuur heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om de belangrijkste verhalen van de vaderlandse biergeschiedenis te ordenen en te noteren. Rudi Bakker heeft met (bier)historici Kees Volkers, Marco Daane en Leendert Alberts een monsterklus geklaard om een duidelijke canon te schrijven. Voor iedereen die kennis wil opdoen van bier in de Lage Landen staat er een dynamische tijdlijn op de site van de stichting.

De canon vind je hier.

Totstandkoming

Dat de canon er is gekomen, hebben we te danken aan de gift van Mitra en Fortbrouwerij Duits & Lauret, die de opbrengst van het Tevreden-bier aan de stichting hebben gedoneerd. Dat, en de tijd en energie die de schrijvers ter beschikking hebben gesteld. Volgens de voorzitter van de stichting Jan Ausems stonden veel verhalen wel al op de site van de stichting, maar nog wat versnipperd. Nu is er een lijn aangebracht.