PINT Bierproefclub Heerhugowaard

Introductie

Eéns per maand komt een groep van ongeveer 15 speciaalbierliefhebbers bij elkaar om te genieten van mooie speciaalbieren.
Ons thema is: (leren) proeven in gezelligheid.

Daarbij gaan we ervan uit dat de meest ervaren proever bij elke sessie nog iets nieuws kan leren en dat iedereen van elkaar leert. Het valt iedere keer weer op dat nieuwe proevers ons de ogen kunnen openen en voorkomen dat je in een vast stramien komt.

Hoewel gezelligheid in het thema achteraan staat komt het eigenlijk voorop. Als het niet gezellig is kunnen we er net zo goed mee stoppen. Gelukkig hoeven we daar voorlopig niet bang voor te zijn J.

Wat?

Naast het (leren) proeven van bieren staat gezelligheid voorop.
Je leert bieren kennen, herkennen, analyseren en vergelijken.
Je leert alles over de vele verschillende biertypes, brouwerijen en bierlanden.

Hoe?

We proeven de bieren met behulp van een bierproefformulier. Dit formulier helpt om alle aspecten van het bier te onderzoeken, daarnaast vormt het een goede ondersteuning bij het bespreken van de bieren. Natuurlijk krijgt je, indien gewenst, alle ondersteuning bij het leren werken met dit formulier (het is echter vrij simpel). Tijdens het invullen van het formulier proberen we even stil te zijn, zodat we elkaar niet beïnvloeden. Wanneer iedereen zijn formulier ingevuld heeft bespreken we het bier in de groep, we kijken wat iedereen waargenomen heeft en proberen te achterhalen waar dat vandaan komt. De bieren worden altijd “blind” geproefd, alleen de bierproefleider – die de glazen vult – weet welk bier geproefd wordt. Dit voorkomt een bevooroordeelde proefuitslag. Het levert regelmatig zeer verrassende resultaten op als een onbekend of onbemind bier als “goed” uit de bus komt of juist andersom.

Naar verwachting blijven veel proevers na de proefavond hangen voor een uitgebreide “evaluatie”.

Doelgroep

Bierliefhebbers, je hebt geen bierkennis nodig (maar het mag wel).

Aanmelden

Je kan alleen meedoen als je jezelf opgegeven hebt en een bevestiging ontvangen hebt. Ga naar het contactformulier en geef je op voor de PINT bierproefclub Heerhugowaard.

Locatie:

Buurtcentrum De Horst
van Eedenplein 5
1702 GW  Heerhugowaard

Data:

2022
Iedere derde woensdag van de maand, 19.30 – 22.00 uur

Prijs:

€ 10,50 voor PINT-leden
(5-strippenkaart € 50,–).
€ 12,50 voor niet-leden
(5-strippenkaart € 60,–).

Overige info:

bierproefclubheerhugowaard@gmail.com