Het Meibockfestival is terug

Zondag 21 april vond, na een hiaat van zeven jaar, de twintigste editie van het PINT Meibockfestival plaats en hoewel de weersverwachtingen voor dit weekend niet geheel gunstig waren, had de organisatie het geluk dat er een strakblauwe hemel was en een stralende zon. Ook de natuur was blij dat we weer terug waren.

Het Meibockfestival 2024

Het Meibockfestival is in 1997 begonnen in Brouwhuis Maximiliaan, tegenwoordig bekend als De Bekeerde Suster. Na een aantal locaties werd vanaf 2010 de Posthoornkerk de thuishaven. Het Meibockfestival vond in 2017 voor het laatst plaats, in de Posthoornkerk, en ging daarna als een nachtkaars uit, tot twee jaar geleden toen een aantal commissieleden van het Noord- Hollands Bierfestival samen met Frans Ruiter (gebiedscoördinator PINT Noordwest) om de tafel gingen om het festival nieuw leven in te blazen.

De editie die ze voor 2023 voor ogen hadden, kwam door een samenloop van omstandigheden niet van de grond. Maar eind 2023 vond er een zeer goed gesprek plaats met brouwerij Breugem uit de Amsterdamse Houthaven en werden plannen gesmeed om in 2024 de twintigste editie neer te zetten.

Op 21 april was het zover en vond na een afwezigheid van zeven jaar de 20ste editie van het Meibockfestival plaats. Er vloeiden maar liefst twintig verschillende voorjaarsbieren uit de kranen die zorgvuldig door de organisatie gekozen waren. Deze bieren kwamen zowel van lokale brouwerijen als van brouwerijen verder uit het land. Van oudsher werden op dit festival uitsluitend lentebokbieren getapt, het bierlandschap is echter veranderd en de line-up is een gemêleerde mix van traditionele lentebokken, frisse tarwebieren, bloemachtige IPA’s en zelfs een stout gebrouwen met chocolade die specifiek voor de lente is gebrouwen.

Meibockfestival 2024, De Bierkaai