Bier in de Pan - Varken met Geuze en appels en peren, foto.
Bier in de Pan - Varken met Geuze en appels en peren, header.

De kerstman verraste ons dit jaar met een fles cider van een geuzestekerij. Verrassen en ons is misschien niet helemaal juist, aangezien een van ons de kerstman was en dus voorkennis bezat. Ik was dat niet. Nu zijn er onder u wellicht enkelen die vermeld willen hebben dat de kerstman toch echt wel zelf zijn inkopen doet, voor zover hij het niet in eigen atelier laat vervaardigen. Daar wil ik als heiden u best wel enigszins tegemoet treden, maar dan zal die kerstman toch echt naar een hoofdstedelijk etablissement gegaan moeten zijn om zich aldaar te laten adviseren door nog steeds mijn wederhelft en dus kan er in haar geval van verrassen toch echt geen sprake geweest zijn.

Ter zake echter. Mijn geest werd direct getriggerd door de combinatie van geuze en appels. Zoet dat door het zuur weer in balans gebracht kon worden, samen met varken dat ook weer goed gaat met zoet en zuur.

Alweer geuze zult u denken, maar wij zitten nu eenmaal met een hoop bier dat toch echt een keer op moet; ik had u al verteld over het gebrek aan bergruimte. Goed nieuws is dat de keuken inmiddels staat en geheel gebruiksklaar is, dus eindelijk kan ik weer een oven gebruiken.