Bier in de Pan: Snelle pickles met Oude Geuze

Snelle pickles met Oude Geuze

Volgens mij heb ik bij u al eerder geklaagd over het begrip deadline. De huidige hoofdredacteur heeft dat enigszins ter harte genomen en stuurt mij al enige dagen voor het verstrijken van die deadline een vriendelijke herinnering. Dit keer ontving ik die mail echter net te laat. Ik had u verteld dat wij verhuisd zijn en dat de keuken in een aantal opzichten een stap terug was. Dat wisten wij uiteraard en wij hadden dan ook al een nieuwe keuken op het oog. Maar om een nieuwe keuken te plaatsen moet de oude eerst verwijderd worden en juist op het moment dat bovengenoemde mail zich aandiende was onze oude keuken volledig gesloopt, terwijl de levering van de nieuwe nog enige weken op zich liet wachten. Kortom, wel tijd, geen keuken en aangewezen op de lokale snackbar.

Ik maakte maar wat pickles, die passen overal bij. Ik geef er twee, waarbij wat mij betreft de Oude Geuze in de kool beter herkenbaar bleef. Maar als eerder gezegd, herkenbaarheid van het bier is niet direct een doel als je kookt met bier; zie het als ingrediënt. Variëren wordt aangemoedigd, wij zitten nog wel even zonder keuken en hebben nog dille op het balkon staan, dat zou ook uitstekend bij de komkommers kunnen.