Oud PINT-bestuursmedewerker, ledenadministrateur: Henk Koeslag

Henk Koeslag overleden

Kortgeleden kregen we het bericht dat Henk Koeslag op tweede kerstdag 2022 is overleden. Henk was vele jaren lang secretaris van de regio Noord-Holland en van 2000 tot 2011 ledenadministrateur PINT. Hij werd daarna benoemd tot Lid van Verdienste.

Henk was de betrouwbaarheid zelve. Als je hem iets vroeg, dan wist je dat hij je zeker zou helpen. Boven alles was Henk punctueel en trots op alles wat hij met de toenmalige programmatuur kon doen.
Wilde je weten hoe de leeftijdsopbouw was van onze leden? Henk kon het zo tevoorschijn toveren. Hij kon met de toenmalige software echt ”lezen en schrijven.” Toen op zeker moment bleek dat er vreemde ongeregeldheden konden optreden bij het samenstellen van de verzendadressen, was hem dat een doorn in het oog. Gelukkig kregen we het redelijk snel weer onder de knie, maar toch bleef een extra controle onderdeel tot op het laatst behoren tot de routine van het werk.

Henk was ook een realist. Weinig heeft me meer verbaasd dan toen we na een mooi festival in de Bossche binnenstad ergens op een terrasje aan de Binnendieze samen nog wat aten. Hij vertelde dat hij maar al te goed wist dat het leven voor hem sneller afgelopen kon zijn als voor anderen. Wat hij me toen vertelde, heb ik nog dikwijls aan gedacht toen we van zijn neef het bericht kregen dat Henk was opgenomen in een Woonzorg Centrum in Amsterdam.
Zoiets is natuurlijk voor iedereen erg confronterend. Maar ook toen bleef Henk de vereniging trouw en schonk ons per testament zijn verzameling bierglazen en andere brouwerij-attributen. Het is nog geen twee jaar geleden dat ik die afhaalde en hoopte dat ze nog vele jaren lang in onze opslag zouden kunnen blijven staan. Dat heeft helaas niet zo mogen zijn.
Henk werd 79 jaar.

Erwin de Cock,
namens bestuur PINT