Gemarineerde kip met Oh Vienna
Gemarineerde kip met Oh Vienna

Gemarineerde kip met Oh Vienna

De vakantie die had moeten inspireren tot nieuwe recepten leverde ons ook een coronavirus op en zo zaten wij ineens in thuisisolatie. Dat betekent ook dat je qua recept even moet schakelen; een goede vriendin wilde wel boodschappen halen, maar die kun je toch moeilijk langs tien winkels gaan sturen omdat jij iets in je hoofd hebt dot zich ook nog niet direct eenvoudig laat uitleggen. Niet omdat de ander het niet zou snappen, maar vooral omdat je het zelf eigenlijk ook niet echt helder voor ogen hebt.

Terugvallen dus op wat wel eenvoudig te verkrijgen was en voor de rest leunen op de eigen voorraadkast. Verder mogen we niet al te veel klagen, tot nu toe lijken – afgezien van een gemist ledenfeest – de gevolgen niet al te ingrijpend geweest en ook mijn smaak heb ik behouden. Mocht u op basis van dit recept anders concluderen, is dat uiteraard uw goed recht.

‘t Voordeel is wel dat het eerder gecommuniceerde verzoek aan ondergetekende om het wat eenvoudiger te houden, daarmee wel gelukt is. Feitelijk doen we dit keer niet veel meer dan wat kip marineren in bier, bakken en weer afblussen met datzelfde bier. Ik gebruikte groene linzen uit Le Puy, maar je kunt ook een eenvoudiger versie gebruiken, deze had ik toevallig nog in huis.

Gemarineerde kip met Oh Vienna