Bierista Bier Top 100

Wat is het lekkerste bier van 2022? Die vraag is op vrijdag 23 december beantwoord toen de Bierista Top 100 bekend werd gemaakt.

Hier vindt u de uitslag van de verkiezing: Bierista Bier Top 100 2022

Alle bierliefhebbers konden op Bierista.nl stemmen op hun favoriete bieren.

“Iedereen kan een top 10 invullen van de lekkerste bieren die hij of zij in 2022 heeft gedronken. Er kan gestemd worden op meer dan 10.000 verschillende bieren. Al die stemmen leiden uiteindelijk tot de Bierista Bier Top 100 over 2022”, aldus Alain Schepers van Bierista.nl.

Het is voor het derde achtereenvolgende jaar dat Bierista deze verkiezing organiseert. “Het aantal stemmers is tot nu toe elk jaar gegroeid. De verwachting is dat we dit jaar opnieuw records gaan breken. We hebben de stembus op vrijdag 2 december geopend en vanaf dat moment wordt er al flink gestemd.”

Bohemian Rhapsody

Zoals de Bohemian Rhapsody van Queen jaar na jaar op 1 staat in de Top 2000, zo stond Hertog Jan Grand Prestige twee jaar achtereen op de hoogste trede van het podium. “Dit kroonjuweel van Hertog Jan is ook dit jaar de gedoodverfde favoriet. Tripel Karmeliet en Westvleteren 12 scoorden ook hoog net als de trappistenbieren van LaTrappe. Ook bieren van Nederlandse craft bierbrouwers zoals Uiltje Brewing Company, vandeStreek bier en Moersleutel krijgen elk jaar meer stemmen.”

Over Bierista

Bierista is gespecialiseerd in online bieropleidingen voor particulieren, professionals en studenten. Iedereen die het Bierista Bierdiploma heeft behaald is officieel Bierista en geldt als een bierdeskundige, die liefhebbers kan gidsen in hun avonturen in de bierjungle.