De 6e PINT Online Proeverij ging zuidwaarts!

We vervolgden onze reeks van 5 succesvolle online bierproeverijen met de tweede van 2022, en wel op vrijdagavond 2 december. Vijf verschillende thema’s waren de revue al gepasseerd. Hieronder ‘Noord-Nederland’, omdat deze bieren vaak minder goed verkrijgbaar zijn in de rest van het land. Omdat voor Limburg min of meer hetzelfde geldt, werd het thema van deze proeverij ‘Rondje Limburg’. Uit deze provincie zijn er zes bieren van zelfstandige brouwerijen geproefd.

Live-uitzending via YouTube

Op 2 december om 20:00 uur werd een live-uitzending via YouTube gestart vanuit de huiskamer van biersommelier en PINT-bestuurslid Frans Ruiter. Co-presentator was PINT-voorzitter Jack Apallius de Vos.

Bij elk bier werd er een filmpje getoond, waarin een rondleiding met tekst en uitleg in de betreffende brouwerij te zien was, en waarin Frans samen met de brouwer het bier proefde en besprak.

De link naar de volledige stream van het programma (2¾ uur) vindt u hier.

De bieren die deze editie de revue passeerden waren (met de links naar de deel-streams):
1. Breuster Brouwers, Sergeant Pickaers, Blond/Amber, 6% (20¾ min.)
2. Brouwerij De Walnoot, Maretak, Honey Ale, 7% (18½ min)
3. Kameraod Brouwers, De Beste Kameraod, Dubbel, 7,2% (18 min.)
4. Zuyd Craft, Jura 8, Tripel, 8,5% (21 min.)
5. Brouwerij Klinker, Victorius IX, Ginfused Sterk Blond, 9% (20½ min.)
6. De Brouwschuur, Dae Willich, Quadrupel, 12% (23 min.)

Voor deze zesde PINT Online Bierproeverij waren zo’n 300 pakketten besteld, waarbij een pakket veelal met z’n tweeën geproefd werd.

Frans is naar het zuiden afgereisd en heeft met de apparatuur en bediening van PINT-lid Michiel Willems weer fraaie opnamen gemaakt in en om zes brouwerijen. Daarbij kwamen ze op bijzondere plekken en verschillen in hoogtes. Sander Braam heeft de opnamen bewerkt tot de beelden die tijdens de live stream te zien waren.