Kip in porterchocoladesaus

Kip in porterchocoladesaus

Kip in porterchocoladesaus

Het basisidee van deze saus is Mexicaanse mole, maar ik zal het niet zo noemen om te voorkomen dat ik ongetwijfeld terechte klachten krijg dat dit niets te maken heeft met de originele versie. Het lijkt ook licht op een curry of boemboe, waar je een pasta gebruikt als basis voor een saus. In dit geval echter worden de ingrediënten op voorhand al gegaard/geroosterd om zoveel mogelijk smaak te creëren.
Deze stappen zijn dan ook essentieel. Verder mag er volop gevarieerd en geëxperimenteerd worden. Zeker met de pepers, ik gebruikte er (slechts) vijf en over het algemeen milde pepers.

Gebruik gerust meer, andere, pittigere. Ga echter wel voor pepers uit Midden- of Zuid-Amerika. De basispasta wordt in ons geval verdund met bier, ook daar kun je gerust wat afwijken, pas alleen op met al te bittere bieren. En in wat je vervolgens in die saus gaart kun je ook afwijken; geroosterde
groenten doen het ook uitstekend en dan heb je een volledig veganistisch gerecht.
Wat betreft de foto ben ik mij er van bewust dat het wellicht niet direct volop deelbaar is op  Pixelfed, maar eten gaat ook om smaak en niet alleen om uiterlijk.