Fish Pie met Gooisch Saison

Fish Pie met Gooisch Saison

Fish Pie met Gooisch Saison

Fish Pie met Gooisch Saison

We gehoorzamen nog maar even het verzoek om eenvoudiger recepten. Niet om u van dienst te zijn eerlijk gezegd, maar gewoon omdat ik hier trek in had.

Het gerecht heet een pie, maar is feitelijk niet veel meer dan wat vis met aardappelpuree erover die vervolgens even de oven in gaat. De Britse keuken kent meer van dit soort pies en de uitvinder mag wat mij betreft een standbeeld krijgen.

Die eenvoud maakt ook dat u het recept volledig kan negeren, als u zich maar aan die basis vasthoudt. Dus iets, afgedekt met aardappelpuree, uit de oven. Dat ‘iets’ kan ook vlees zijn, maar laat gerust dierlijk eiwit weg en neem wat meer groenten en paddenstoelen. Wel even checken of het bier nog past.

Nog één extra vereiste overigens, vet, veel vet eerlijk gezegd. Dus gaat u plantaardig, zorg dan wel voor voldoende vet, liefst van verschillende bronnen. Maar goed, als gezegd, ik maak het nu met vis. Ook daar is het goed wat verschillende soorten te nemen, in elk geval een deel gerookt. Aan de andere zijde van het kanaal is dat vaak schelvis, ik gebruikte wat zalmsnippers, want in de aanbieding, maar zoek gerust wat goedkopers. Zoals u weet hebben kleine garnalen veel meer smaak, hier kies ik toch voor grotere, met name voor de bite.