PINT-Magazine Lente 2022

Als gevolg van de mondiale problemen in de papierindustrie verscheen het lentenummer 2022 later dan gehoopt. Maar inmiddels ligt het bij de leden in de bus. En dit kun je er onder andere in vinden: Han Verschuur schreef in 1984 in PINT-nieuws nog dat de Zoiglcultuur gedoemd was te verdwijnen, maar gelukkig is het anders gelopen. Want deze oude biercultuur leeft weer helemaal op. Theo Flissebaalje schreef er een verhaal over. Maar we hebben het natuurlijk vooral ook over onze Nederlandse biercultuur met verhalen over Butcher’s Tears, VandeStreek, Low Five Brewing, Brouwerij Egmond, Hertog Jan, Brouwtoren, de Bossche Posse en Het StrandHuis in Groningen. Tachtig pagina’s die overlopen van de informatie.

In het eerder verschenen winternummer vind je onder meer een bijzondere kroegentocht door Eindhoven van de hand van Tim Skelton én een proeverij van bieren uit die stad door Boukje Koop. Maar natuurlijk kijken we ook rond in andere delen van ons land. Zo bezoekt Tim Bodewes Brouwhotel Parkzicht in Veendam, gaat Gerard Velders helemaal naar Harlingen voor brouwerij Het Brouwdok en bekijkt Taco Zuidema brouwerij Stijl uit Almere. Met daarnaast natuurlijk nog aandacht voor ons goed verlopen ledenfestival bij Mommeriete in Gramsbergen. Hoofdredacteur Taco Zuidema schreef voor dit nummer in de serie Brouwerstypen over de chef. Je kan het als voorproefje hier lezen.

De bierwereld verandert natuurlijk voortdurend. Reden voor hoofdredacteur Taco Zuidema om weer eens te kijken naar de bieropleidingen die Nederland inmiddels rijk is. In april 2019 verscheen een eerste artikel van zijn hand over dit onderwerp. Je kan het hier opnieuw lezen. Benieuwd naar hoe het er nu voorstaat? Dat lees je in het zomernummer van dit jaar.

PINT Magazine verschijnt elk kwartaal en houdt je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op biergebied. Wil je weten welke festivals er zijn, welke bierboeken uit zijn gekomen of welke activiteiten onze regio’s organiseren? PINT Magazine informeert over Nederland, maar houdt ook de biercultuur in het buitenland in de gaten. PINT Magazine, het ultieme blad voor de bierconsument.