Top
 

Over De EBCU

De European Beer Consumers’ Union (EBCU) werd opgericht in Brugge (België) in mei 1990 door CAMRA (Verenigd Koninkrijk), OBP (België, nu Zythos) en PINT (Nederland). Sindsdien hebben zich consumentenorganisaties uit Denemarken, Finland, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Tsjechië, Zweden en Zwitserland aangesloten bij de EBCU.

De EBCU is een niet-politieke en niet-religieuze organisatie die is opgericht om de pan-Europese activiteiten van de aangesloten nationale bierconsumenten organisaties te coördineren. De EBCU is een, net zoals ieder van haar individuele leden, onafhankelijke organisatie. Dat betekent dat de EBCU, noch enige nationale organisatie, afhankelijk is van een brouwerij of enige andere belanghebbende partij.

Afgevaardigden van de nationale organisaties van de EBCU komen tweemaal per jaar bijeen om te discussiëren over het beleid, informatie uit te wisselen en, indien nodig,
campagnes op te zetten in het belang van de Europese bierconsument. De EBCU organiseert ook periodiek recepties in Brussel voor leden van het Europees Parlement en de Europese Commissie.

Het lidmaatschap van de EBCU staat open voor alle niet-exclusieve en onafhankelijke nationale organisaties van bierliefhebbers, die de bierconsument vertegenwoordigen en die de doelstellingen van het EBCU onderschrijven.

Lees meer over de EBCU:

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.