PINT

Noordelijk Kerst en Winterbieren festival

Op 17 december 2017 zal PINT –regio Noord voor de achtste maal het Noordelijk Kerst- en Winterbierenfestival organiseren in Hoogeveen. Een festival met ondertussen een rijke traditie met betrekking tot de meest bizarre weersomstandigheden en de vele prachtige bieren.

Wederom zullen diverse marktkramen in een carré worden opgesteld op het Plein Hoofdstraat Noord. Er zullen brouwerijen uit Nederland en diverse andere landen aanwezig zijn. De lokale cafébedrijven de Lekkernij, de Lijst, Pand 3&40 en de Pastoor bezetten elk een kraam. Samen zullen zij zo’n 70 Kerst- en  Winterbieren tappen/schenken uit Nederland, België en Duitsland. Er is dus volop keuze uit een breed scala van biertypes. Ruwweg zijn dat er zo’n 25. 

Het plein wordt grotendeels overdekt en voorzien van terras verwarmers en uit ervaringen uit het verleden zijn dat onmisbare zaken. Uiteraard worden de kramen enz. zoveel mogelijk in de stijl van het festival ingericht om zo een Weihnachtsmarktsfeer te creëren.

Ook dit jaar is er weer een kraam voor het Drents Amateur Biergilde “de Wortketel”. 

Omdat het festival ook bezocht wordt door complete gezinnen is er ook een BOBshop, waar frisdrank en alcoholvrij bier kan worden gekocht.  Want ook hier geldt: “geen 18- geen alcohol”. Hier wordt scherp op toegezien.

Bistro “de Lekkernij” zorgt op het festival voor de inwendige mens met broodjes worst, beenham en snert. 

De toegang tot het festivalterrein is gratis. Wil men van de bieren genieten dient het festivalpakket á € 15,00 worden gekocht bij de kassa’s. Daarvoor krijgt met dan 5 festivalmunten, het Infoboekje en het festivalglas. Bij vertrek kan men het glas weer bij de kassa inleveren en wordt € 2,00 statiegeld terug betaald.

Het festival start om 14 uur en eindigt om 19 uur.

Het festival wordt georganiseerd door PINT –regio Noord in samenwerking met Stichting Centrummanagement en de deelnemende cafébedrijven. 

 

 


Adres:
Plein Hoofdstraat noord
Hoogeveen
 
Datum:
zo 17 dec 14:00 - zo 17 dec 19:00

Advertenties

Opgericht op 14 oktober 1980 te Amsterdam

Regio adres

PINT Regio Noord    T: 06-14608770  I: www.pint.nl/noord/  E: secretarispintnoord@gmail.com