PINT

Ongekende bier-collaboration in Utrecht

Van een bier collaboration met twee of drie brouwers kijken we in bierland inmiddels nauwelijks meer op, maar wanneer 7 brouwers uit dezelfde regio de handen in één slaan, dan moet er wel iets bijzonders aan de hand zijn. STERK WATER is het resultaat van de samenwerking tussen 7 Utrechtse craft beer brouwers om een speciale reden.

 

ACHTERGROND

Toen bij Tomas Schroën, beter bekend als De Bierverteller, alvleesklierkanker geconstateerd werd, was het duidelijk dat iemand een hart onder de riem kon gebruiken. U ARE HERE magazine twijfelde niet en nam direct contact op met 7 Utrechtse brouwers die binnen no time hun medewerking toezegde. En zo ontstond een samenwerking die zijn weerga niet kent: Brouwerij Maximus, Oproer, VandeStreekBier, De Kromme Haring, Duits & Lauret, CEAUX en Brouwerij Hommeles. Ontwerper Leffe Goldstein en het team van DeBierverteller maakte de groep compleet. Maar dan… wat wordt er gebrouwen? In overleg met Tomas is gekozen voor kurkuma en groene thee als basisingrediënten. Een mooie mix van hoppen completeert dit blond bier.

 

STERK WATER

STERK WATER is een blond bier met tarwe, haver, kurkuma en groene thee. De keuze voor deze ingrediënten is niet toevallig. Haver staat bekend om de zuiverende werking op de alvleesklier. Kurkuma en in het bijzonder het bestanddeel curcumine is aantoonbaar ondersteunend in de bestrijding van kanker en heeft evenals groene thee een heilzame Deze speciale collaboration zal zijn lancering kennen tijdens het Utrechtse Bierbrouwers Festival PINT op 27 mei in De Fabrique in Utrecht.

 

SUPPORT CASPER

De opbrengst van deze batch wordt aan SUPPORT CASPER gedoneerd. Deze organisatie steunt met donaties onderzoek naar nieuwe en innovatieve behandelmethoden van alvleesklierkanker.

 

Ongekende bier-collaboration in Utrecht

Tomas Schroën (foto Dick van den Berg)

Opgericht op 14 oktober 1980 te Amsterdam