PINT

Pint regio Midden, 2016 in Utrechts Bier

Pint regio Midden, 2015 in Utrechts Bier

Ons tweede volledige jaar als PINT regio waarin we de geleerde lessen uit het eerste jaar konden toepassen en weer andere lessen leerden voor de toekomst. Ook tijdens dit tweede jaar hebben we verschillende activiteiten ondernomen voor de biergenieters in onze regio. Naast deze activiteiten was er natuurlijk elke maand een proefavond in Café Jan Primus in Utrecht en zijn we gestart met proeverijen in Amersfoort en Nieuwegein.

Hieronder een kort overzicht van onze activiteiten met een (Utrechts) bier dat daarbij werd gedronken...

 

31 januari 2016 – Social bij Oproer, 24/7 India Session Ale

De tweede ‘social’ die onze regio organiseerde was bij de Utrechtse brewpub Oproer. Een informele bijeenkomst op een mooie locatie. Het regiobestuur kon wederom in gesprek gaan met de leden uit de regio onder het genot van een van de heerlijke bieren van Oproer. Tevens kregen zowel Wim Burhenne als Mark Schiedon uit handen van landelijk bestuurslid Erik Hendriks hun prijs voor het werven van leden in 2015. Een van de bieren die werden geschonken was de Oproer 24/7 India Session Ale.

23 april 2016 – Excursie Jopen, Lentebier

De eerste excursie buiten onze regio ging naar Jopen. Deze brouwerij stond hoog op het lijstje van de leden in onze regio. We konden een exclusieve rondleiding meemaken in zowel de productiebrouwerij als in de Jopenkerk, vervoer tussen beide locaties was geregeld. Eén van de 8 bieren die we mochten proeven was het Jopen Lentebier.

14 mei 2016 – UBF, Wijkse Dikke

Het 6e PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival werd voor het eerst gehouden in De Fabrique, een locatie die gezien de enorme groei van het festival in de eerste vijf edities weer ruimte heeft voor de toekomst. Het festival werd weer goed bezocht en ook bij de PINT stand was het een komen en gaan van leden.

Door de onafhankelijke bierjury werd Wijkse Dikke uitgeroepen tot “Meest Gewaardeerde Bier van Utrecht”.

2 juli 2016 – ONK, Pater Pek

Op het ONK in Amersfoort waren we aanwezig met een stand. De Utrechtse biersommelier Mark Dignum bood de aanwezigen de mogelijkheid om met een strippenkaart bij hun bier passende kazen en chocolaatjes te proeven. Dit was erg gewild.

Eén van de aanwezige brouwerijen op het ONK was Rock City die onder andere Pater Pek hadden meegenomen.

25 september 2016 – Zevenstar festival, Schavuit

Tijdens het tweede Zevenstar Speciaal Bier Festival waren we wederom aanwezig met een stand en onze glazen. Uiteraard was brouwerij Zevenstar als organisator ook aanwezig met hun bestseller Zevenstar Schavuit.

7 oktober 2016 – HOPAS avond, Bokkepruik

Samen met Brouwerij Heuvel en restaurant Buitenlust in Amerongen organiseerde we een HOPAS avond met heerlijke hapjes en de bieren van Heuvel, Hemurs Bier en Hommeles. Een mooie avond vol heerlijke bier spijs combinaties. Bij de Hommeles Bokkepruik werd blue stilton kaas met vijgen geserveerd.

2 november 2016 – Utrecht Hop! , Ouwe Daen

Bij de totstandkoming van het boek Utrecht Hop! van Kees Volkers en het Houtens Brouw Collectief hadden de bestuursleden van onze regio een nauwe betrokkenheid. Theo Flissebaalje en Wim Burhenne werkten aan het boek mee, net als Jan Ausems. Bij de presentatie van het boek in de Utrechtse brouwerij Oudaen nam Dick van den Berg namens de regio het woord. Uiteraard vloeide tijdens deze presentatie de Ouwe Daen rijkelijk.

   
   

 

Bewaren

Bewaren

Opgericht op 14 oktober 1980 te Amsterdam

Regio adres

PINT Regio Midden    E: midden@pint.nl