Top

Ledenfestival 2021

FESTIVALWEER
Op dit moment is de voorspelling dat het zaterdag 16 oktober zonnig weer wordt. Ideaal weer dus om een bierfestival op een prachtige locatie te bezoeken: het PINT Jubileum Ledenfestival 2021 bij Mommeriete in Gramsbergen. Een locatie die ook nog eens prima per trein te bereiken is. Eindelijk weer eens feesten na de coronadip.

 

WAT IS ER ALLEMAAL TE DOEN?
Naast de bieren van Mommeriete, Stanislaus Brewskovitsch, De Gooische en Avereest is er een proeverij met foodpairing, een rondleiding door de brouwerij en muziek (een band met Ierse Folk-muziek afgewisseld door een zanger met gitaar). In de loop van de middag zullen we ook ons echte PINT-jubileumbier introduceren. De PINT-Robijn! Het is een hybride tussen een Herfstbock en een Winterbier van ca. 9%.

 

PRAKTISCHE ZAKEN
Het startpakket, bestaande uit een glas, 6 muntjes en een festivalboekje kost € 15,=. Losse munten kosten € 2,50. Betaling voor snacks en gerechten gaat ook met (2 of 3) muntjes. Hapjes worden verzorgd door Mommeriete zoals een kaasplankje met o.a. eigen bierkaas, worst/vleesplankje, Vlaamse Friet met een schep stoof en huisgemaakte Snert.
De korte rondleiding door de brouwerij (ongeveer twintig minuten) met inbegrip van uniek bier direct uit de tank om te proeven kost 1 muntje. Carina Kelder van brouwerij Mommeriete zal een proeverij geven van drie luxe hapjes met drie bijpassende bieren. Om hier een exclusief tintje aan te geven zal de proeverij plaatsvinden tijdens een vaartocht op de Vechtezomp. Een afvaart duurt 30 minuten en de kosten zijn zes muntjes. Hiervoor graag vooraf inschrijven tijdens de aanmelding voor het festival (zie verderop). Er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar voor deze proeverij.

 

 

BEREIKBAARHEID
Het is een mooie optie om met de trein te komen. Mommeriete ligt tegen het spoor aan van Gramsbergen. De trein rijdt elk uur vanaf Zwolle (10.51, 11.51 uur etc. vanaf spoor 15 of 16, reisduur ca. 30 minuten).

 

TOEGANG
Het festival is van 12.00 uur tot 19.00 uur. Je hebt alleen toegang als je je PINT-pasje bij je hebt. Zorg er ook voor dat je het coronatoegangsbewijs bij je hebt (QR-code of een negatieve testuitslag) én een identiteitsbewijs. Wil je vrienden en familie meenemen, dan zullen ze tijdig PINT-lid moeten worden. Dat kan via deze link.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.