PINT

Het bestuur van PINT regio flevoland

Het bestuur van de regio stelt zich voor:

Algemeen info adres: infoflevo@pint.nl

Het bestuur:

Huub Meulenberg;voorzitter

voorzitterflevo@pint.nl


Huub Meulenberg, ik woon sinds 1989 in de polder te Almere. Ik ben al enige tijd lid van Pint.  Ik kreeg mijn lidmaatschap cadeau bij een bezoek aan Bierbockfestival bij de Beurs van Berlage, van vrienden. In de loop van 2013 hebben  we met enkele leden de regio opgericht. Ik als voorzitter van de regio
De interesse voor bier is ontstaan tijdens gezamenlijke vakanties met vrienden  Door mijn lidmaatschap ontdekte ik steeds meer activiteiten waar smaakjes er toe doen, zoals kaas/bier proeverij,  bierdiner  bij Pint  Noord-Holland enz.. Met vrienden ga ik regelmatig op zoek naar bieren, de ene keer een bierfestival en dan weer een café met meerde biersoorten op de  tap. Ik  heb geen favoriete bierstijl ik hou van smaakjes en dan is bier een mooi product. Stout, dubbel, tripel, quadrupel en ipa's.  Er is zo veel variatie  
Mijn tweede passie is muziek. Mijn voorkeur is ook weer breed bv.: Iers folk en rock en synthesizer virtuozen als Kitaro of  VanGelis.
Mij derde passie is koken. Mijn voor keur is wederom breed Italiaans, Frans Tsjechisch Amerikaans, enz., allemaal prima.  Ovenschotel en soepen zijn wel een favoriet van mij. Kortom een bierdiner met live muziek is de combi voor mij.
Door mijn betrokkenheid met de bierwereld proef ik hobbymatig vele soorten bier.
Ik ben blij te zien dat het in Nederland qua brouwerijen erg goed gaat. Er zijn dan inmiddels ook zeer veel goede bieren in Nederland  (en van Nederlandse bodem) te verkrijgen.

voorzitter Pint Flevoland 

 


Ingeborg van der Linde-Hagemans, bestuurslid
Een jaar of 10 geleden kwam ik door een vriend in aanraking met speciaal bieren. Hij brouwde zelf ook wel eens wat en bezocht de proefavonden van regio noord. Ik ben met hem mee gegaan en daarna ook lid geworden. Tot aan mijn verhuizing naar Flevoland bezocht ik die bierproefavonden bij regio noord.
Hier in de omgeving was niets waardoor het op een laag pitje kwam te staan. Een tijd terug ontving ik een mailtje om iets in Flevoland te beginnen. Hier heb ik op gereageerd en met een groepje hebben we nu ook in Pint in Flevoland

 

 Naomi Daalmeijer,penningmeester

penningmeesterflevo@pint.nl

Mario Ebbelaar,bestuurslid

Even voorstellen.
Naomi 29 jaar. Mijn interesse voor speciaal bier begon toen ik een jaar of 18 was, als we met de familie op stap waren liet mijn vader mij wat bieren proeven. Ook kwam ik regelmatig bij een vriendin waarvan haar vader zelf brouwt, hij liet mij dan zijn eigen bieren proeven en vroeg dan naar mijn mening. Ik kreeg steeds meer interesse voor bier en ging dan ook regelmatig met mijn vriendin en haar ouders mee naar biercafés en festivals. Hier vertelde haar vader vol passie over de soorten bier die wij proefden. Mede doordat een vriendin van de familie nauw betrokken is bij de verschillende vestigingen van biercafé Gollem (Amsterdam & Antwerpen) en door het volgen (social media) en bezoeken van deze biercafés kwam ik meer in aanraking met vooral nieuwe bieren, welke zij dan tijdelijk op tap hadden. Hierdoor is de interesse voor bier alleen maar gegroeid.

Vorig jaar heb ik mijn vriend Mario 29 jaar ontmoet en kwam erachter dat hij mijn bierpassie deelt. De interesse bij mijn vriend (Mario) is begonnen toen hij in Utrecht studeerde hij ging toen zo nu en dan naar kafé België om diverse bieren te proeven. Na zijn studie heeft hij hier verder niet veel mee gedaan. Toen hij mij leerde kennen en ik hem meenam naar de verschillende biercafés en brouwerijen kreeg hij steeds meer interesse in speciaalbier. Ook heb ik Mario en de vader van mijn vriendin toen samengebracht en zo nu en dan brouwen zij samen bier.

We zetten ons graag in voor Pint Flevoland en hopen onze bierpassie nog lang met jullie te kunnen delen.

Mario en Naomi

 

Joris van der Heijden,bestuurslid

Geboren begin 1980 in Amsterdam, maar sinds eind dat jaar al inwoner van Almere.

Mijn voorliefde voor speciaalbier is ontstaan tijdens mijn studententijd. Met medestudenten voor het eerst ontdekt dat er veel meer was dan alleen pils. Sindsdien ben ik langzamerhand steeds meer soorten gaan proeven, en die ontdekkingstocht is gelukkig nog lang niet ten einde. Na vele bezoekjes aan biercafé’s (met name mijn favoriet: De Zotte in Amsterdam), bierspeciaalzaken (waarvan gelukkig sinds enige tijd ook weer één in Almere) en ook de supermarkten, met hun inmiddels behoorlijk uitgebreide assortiment, weten nieuwe bieren me nog maar al te vaak te verrassen!

Na enige tijd met ook veel plezier de proefavonden en andere evenementen van Pint Flevoland te hebben bezocht,  ben ik als bestuurslid aangesloten om met net zoveel plezier hier zelf ook een bijdrage aan te kunnen leveren.”

joris.vanderheijden

 

Gijs Nederlof,secretaris

secretarisflevo@pint.nlIk ben in contact gekomen met PINT , zoals zoveel andere leden, via vrienden. “Ga eens een avondje mee” , is het dan al snel.  Nu ben ik altijd al een liefhebber geweest van speciaal biertjes, dus is een avondje mee is dan ook geen probleem. Het lastige met dit soort avondjes is, dat je er dan meteen achter komt hoe gezellig die bierproefavonden eigenlijk zijn. Als je er een bezocht hebt, blijf je terugkomen. 

Ook de samenstelling van het gezelschap is zeer divers. Het varieert van bierkenners tot bierbrouwers en, zoals ik, liefhebbers van gewoon een lekker biertje.  Na zo’n gezellig avondje ben je meteen lid en voor je het weet zit je als secretaris ook nog in het bestuur van PINT Flevoland. Moet niet veel gekker worden.

Ik ga er van uit dat we elkaar wel een keer tegenkomen tijdens een van de vele activiteiten die PINT Flevoland organiseert. Kunnen we dan meteen, onder het genot van een speciaal biertje, verder kennis met elkaar maken. 
Gijs Nederlof

Gerrit Daalmeijer,bestuurslid

Ik ben 59 jaar.

 

Mijn interesse in bier is begonnen toen ik een jaar of 16 was.

Ik heb het geluk geboren te zijn in Amsterdam, waar je toen al kroegen had waar diverse mooie bieren op de tap en in  flessen op de lijst stonden. Bijvoorbeeld de old bell en o Henries waar je Guinness uit de tap kon krijgen. Daar kwam ik met mijn vrienden regelmatig. Later gingen we onze smaak uittesten bij kroegen als de Gollem waar mijn toen nog toekomstige vrouw met haar zus diverse bieren voor mij uitzochten en ik de smaak te pakken kreeg. Er werden reisjes georganiseerd vanuit de Gollem naar het grote ongenoegen  in België waar de bier cultuur al volwassener was. Ook de Bucket (bestaat niet meer, was op het spui)  had diverse bieren. Zo zie je, bier proeven is nu wel helemaal aangeslagen maar 44 jaar geleden waren de mogelijkheden  al aanwezig. Mijn interesse voor bieren wil ik graag delen dit is voor mij een reden om mij bij het bestuur aan te sluiten. 

 

Groet Gerrit

 

Advertenties

Opgericht op 14 oktober 1980 te Amsterdam

Regio adres

Pint Flevoland   James Stewartstraat 262, 1325 JP Almere  T: 06  I: www.pint.nl/flevoland  E: secretarisflevo@pint.nl