Top
 

Festivals & Proeverijen

Festivals
Elk jaar organiseert PINT een aantal bijzondere festivals in alle uithoeken van het land. Op de festivals zijn vaak vele zeldzame of moeilijk verkrijgbare bieren te proeven. En niet zelden presenteert een brouwerij een nieuw bier of een eenmalig brouwsel.

Op onze bierfestivals staan we met een informatiestand. Hier kan men zich ook meteen opgeven als lid, vaak via een aantrekkelijke festivalaanbieding. Voor alle PINT-festivals geldt: het proeven staat voorop. De bieren worden getapt in kleinere proefglazen (15 cl) zodat iedereen een redelijk aantal bieren kan proeven zonder daarbij veel te hoeven drinken. De meeste PINT-festivals zijn voor iedereen toegankelijk.

Proeverijen
Op onze bierproefavonden proberen de proevers geuren en smaken van de bieren te herkennen, maar de gezelligheid staat altijd voorop. Er worden meestal zes bieren geproefd in kleine hoeveelheden, en je betaalt alleen voor de geproefde bieren en eventuele hapjes. Iedereen is welkom om een keer te komen proeven, maar bij regelmatig bezoek is lid worden wel verplicht. Kijk voor informatie over onze avonden bij de Regio’s.

Daarnaast organiseert PINT ook met regelmaat online proeverijen waarbij je vooraf het bierpakket bestelt en thuis ontvangt. Onder leiding van PINT-bestuurslid en biersommelier Frans Ruiter ga je dan online op bezoek bij een aantal brouwrijen en wordt toelichting gegeven bij het proeven van de bieren.

De eerdere online proeverijen met de thema’s ‘Winterbieren‘ en ‘Zomerse bieren met een twist‘ en ‘Bieren uit Noord-Nederland‘ waren een groot succes. Per proeverij genieten ongeveer 450 liefhebbers van verrassende bieren en deskundige toelichting door brouwer en biersommelier. Bekijk de online proeverijen terug via YouTube.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.