Top

Blog

Genomineerden Gouden Pint bekendgemaakt

Bierconsumentenvereniging Pint heeft de vijf genomineerden bekendgemaakt voor de Gouden Pint. Voor de jaarlijkse bierprijs stemmen de leden van Pint voor een persoon of organisatie die zich de afgelopen periode op aansprekende wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de -ontwikkeling van de- Nederlandse biercultuur. De winnaar wordt 13 januari bekendgemaakt bij Oproer in Utrecht.

Net zoals voorgaande jaren heeft Pint haar leden gevraagd personen en/of initiatieven te nomineren voor de jaarlijkse Gouden Pint. De jury heeft zich gebogen over een lange lijst van door leden voorgestelde personen en initiatieven binnen de bierwereld. Uiteindelijk zijn er vijf genomineerden geselecteerd. De winnaar zal dinsdag 13 januari 2019 bekendgemaakt worden tijdens de Pint Nieuwjaarsreceptie bij Oproer Brewpub in Utrecht.

Gouden Pint

De Gouden Pint is een bierprijs voor een persoon of organisatie die zich, volgens de organisatie, de afgelopen periode op een aansprekende wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de verdere ontwikkeling van de Nederlandse biercultuur. De uiteindelijke shortlist van vijf nominaties voor de Gouden PINT samengesteld tijdens het juryoverleg in december.

Nominaties Gouden PINT 2018

Fedor Vogel
Schrijver en Uitgever van Bier! Magazine en Brouw! Magazine. Standvastig en informatief met tastbare uitgaves in een digitale wereld.

Lekkerste Bockbier van Nederland
Al bijna 20 jaar een unieke consumentenverkiezing voor het lekkerste bockbier van Nederland.

BeerGeeks
Een online community die in 5 jaar tijd is uitgegroeid tot een groep van ruim 10.000 leden. Altijd kritisch, soms op het randje, maar met het hart op de juiste plaats – o.a. met hun belangeloze inzet voor de Stichting ALS.

Sander en Ronald van de Streek
Van de Utrechtse brouwerij Vandestreek-bier. Innovatief en gedurfd met visie voor een toekomst waarin alcoholvrij bier een steeds grotere rol gaat spelen. Niet voor niets is hun Playground Non Alcoholic IPA uitgeroepen tot European Revelation op de Brussels Beerchallenge 2018.

Ewald Arts – oprichter Bier&cO
Voor zijn pioniersgeest. Bier&cO heeft er mede voor gezorgd dat Nederlanders kennis konden (en nog steeds kunnen) maken met een groot aanbod aan niet-Nederlandse bieren.

Juryleden 2018

Rob Alphenaar – voorzitter Alliantie Biertapperijen
Peter van der Arend – eigenaar Morebeer Amsterdam
Hanneke van het Ende – bestuurslid StiBON (Stichting Bieropleidingen Nederland)
Uwe Kalms – secretaris Nederlands Gilde der Biersommeliers
Yu Mey Kwee – voorzitter Bierbitches
Michel Ordeman – voorzitter CRAFT
Gaius Voute – namens Stichting Geniet en Geef, winnaar 2017
Rianne Joosse – voorzitter PINT/voorzitter jury Gouden PINT

No Comments

Post a Comment