Winnaars Beste Bockbier 2016

Wedstrijd: Beste Bockbier van Nederland

In 2016 werd voor het laatst de wedstrijd voor Nederlands beste Bockbier gehouden. Een wedstrijd waarbij in diverse categorieën gekeurd werd wat het Beste Bockbier (niet het populairste)  binnen die klasse was. Daarnaast was er ook een overall winnaar. Stichting Bokbier festival besloot deze jaarlijkse keuring te schappen, maar  Bierconsumentenvereniging PINT en Mitra slaan de handen ineen om deze wedstrijd nieuw leven in te blazen.

Op 15 oktober 2018 zullen, vanzelfsprekend opnieuw onder de bezielende leiding van Derek Walsh, Nederlandse bockbieren worden gekeurd door een jury bestaande uit keurmeesters, biersommeliers en journalisten.

Brouwers kunnen hun bieren inzenden in 3 categorieën:

 • Bock, met als subcategorieën: Donkerbock;
 • Dubbelbock/Sterke bock, met als subcategorieën: Donker dubbelbock, IJsbock/Sterk bock;
 • Speciaal bock, met als subcategorieën: Weizenbock/Weizendoppelbock, Blond Bock/Dubbelbock, Rauch & Houtgerijpte bock, Speciaal grondstoffen.

Het reglement voor deze wedstrijd vind je HIER, en een uitgebreide technische fiche van de categorieën kun je HIER downloaden.

Voor deze eerste nieuwe editie van het Beste Bockbier van Nederland is besloten om aan brouwers GEEN inschrijfgeld te vragen voor de te keuren bieren. Wel wordt van brouwers verwacht dat zij zelf zorg dragen voor tijdige verzending/aanlevering van de bieren (8 flesjes van 33 cl per in te zenden bier). De te beoordelen bieren dienen uiterlijk maandag 8 oktober aanwezig te zijn op de keuringslocatie: Oproer, CAB-Rondom 90A, 3534 BE Utrecht.
(Aanlevermogelijkheid wekelijks op woensdag t/m zondag tussen 16.00 en 22.00 uur).

Aanmelden voor de wedstrijd kan via pint.banster.nl/evenementen. De aanmelding sluit op 7 oktober om 18.00 uur.

Wij hopen op een mooie selectie bockbieren en zien uit naar een bijzondere keuringsdag!

Hieronder kun je zien hoe de laatste keer een deel van de keuring verliep.

Beste Bockbier keuring

Beste Bockbier keuring 2

6 antwoorden
 1. Jeroen Durieux
  Jeroen Durieux zegt:

  Waarom gaat de consumentenvereniging PINT in zee met een vakjury (gewapend met lichtjes en lakmoes)? Volgens mij is het oordeel van de consument minstens net zo belanrijk. Had toenadering gezocht tot de organisatie van het Lekkerste Bockbier. Daar bepalen op 20 oktober ((bij brouwerij Maximus in de Meern/Utrecht) tijdens een blindproeverij 144 consumenten wat zij het lekkerste bockbier 2018 gaan vinden. Consumenten, dat is toch waar de vereniging voor staat.

  • Anne de Jong
   Anne de Jong zegt:

   Hi Jeroen,

   Dank voor de suggestie. Met deze opzet beoogt PINT ook consumenten te adviseren door de keuze van een vakjury. Een andere opzet kan ook, maar daar besteden we in onze proefavonden ook veel aandacht aan.

  • Anne de Jong
   Anne de Jong zegt:

   Hi Albert,
   De uitslag is gepubliceerd op de site. Voor actualiteiten en laatste nieuw kun je PINT ook op Facebook volgen: facebook.com/pint.nl

Reacties zijn gesloten.