Winnaars Beste Bockbier 2016

Wedstrijd: Beste Bockbier van Nederland

In 2016 werd voor het laatst de wedstrijd voor Nederlands beste Bockbier gehouden. Een wedstrijd waarbij in diverse categorieën gekeurd werd wat het Beste Bockbier (niet het populairste)  binnen die klasse was. Daarnaast was er ook een overall winnaar. Stichting Bokbier festival besloot deze jaarlijkse keuring te schappen, maar  Bierconsumentenvereniging PINT en Mitra slaan de handen ineen om deze wedstrijd nieuw leven in te blazen.

Op 15 oktober 2018 zullen, vanzelfsprekend opnieuw onder de bezielende leiding van Derek Walsh, Nederlandse bockbieren worden gekeurd door een jury bestaande uit keurmeesters, biersommeliers en journalisten.

Brouwers kunnen hun bieren inzenden in 3 categorieën:

  • Bock, met als subcategorieën: Donkerbock;
  • Dubbelbock/Sterke bock, met als subcategorieën: Donker dubbelbock, IJsbock/Sterk bock;
  • Speciaal bock, met als subcategorieën: Weizenbock/Weizendoppelbock, Blond Bock/Dubbelbock, Rauch & Houtgerijpte bock, Speciaal grondstoffen.

Het reglement voor deze wedstrijd vind je HIER, en een uitgebreide technische fiche van de categorieën kun je HIER downloaden.

Voor deze eerste nieuwe editie van het Beste Bockbier van Nederland is besloten om aan brouwers GEEN inschrijfgeld te vragen voor de te keuren bieren. Wel wordt van brouwers verwacht dat zij zelf zorg dragen voor tijdige verzending/aanlevering van de bieren (8 flesjes van 33 cl per in te zenden bier). De te beoordelen bieren dienen uiterlijk maandag 8 oktober aanwezig te zijn op de keuringslocatie: Oproer, CAB-Rondom 90A, 3534 BE Utrecht.
(Aanlevermogelijkheid wekelijks op woensdag t/m zondag tussen 16.00 en 22.00 uur).

Aanmelden voor de wedstrijd kan via pint.banster.nl/evenementen. De aanmelding sluit op 7 oktober om 18.00 uur.

Wij hopen op een mooie selectie bockbieren en zien uit naar een bijzondere keuringsdag!

Hieronder kun je zien hoe de laatste keer een deel van de keuring verliep.

Beste Bockbier keuring

Beste Bockbier keuring 2