Top

Blog

Helpen met hopplukken bij de brouwer?

Vind jij het leuk om aan de basis te staan van het bierproces? Pluk dan nu letterlijk de vruchten met hopplukken! Gulpener Bier en Brouwerij Palm organiseren deze zomer weer hoppluk dagen.

Op zondag 26 augustus plukt Brouwerij Palm in Steenhuffel haar eigen geteelde hop. Samen met bierliefhebbers wordt dit al voor de zesde keer georganiseerd. Hop is één van de basis ingrediënten van bier, het zorgt voor smaak, aroma en karakter. Mee helpen met  plukken betekent ook mee genieten van het bier, van het vakmanschap van de hop- en brouwmeester. Het beloofd een echt hopfeest te worden, want alle plukkers worden verwend met hapjes en drankjes, en natuurlijk te zijner tijd uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het brouwen van het Palm bier en het resultaat te proeven! Inschrijven om zelf deel te nemen aan hoppluken kan via www.hoppluk.be

Op zondag 9 september kun je hopplukken bij Gulpener tijdens de traditionele Gulpener Hopoogst! Deze dag wordt er samen met medewerkers en vrienden van de Gulpener Bierbrouwerij de hop geoogst! Er zijn verschillende activiteiten zodat jij kunt proeven van al het goeds dat Limburg te bieden heeft. Meer informatie volgt te zijner tijd.
Bekijk vast een impressie van afgelopen jaar op YouTube.

Post Tags:
No Comments

Post a Comment