Nederlands Nieuwe

Klaverke Bier wint Nederlands Nieuwe

Klaverke Bier is een brouwcollectief van Het Brouwdok, Bierbrouwerij Noarder Dragten, Kleine Beer Brouwerij en De Kroon op Leeuwarden. Zij wonnen de wedstrijd ‘Nederlands Nieuwe’ en het bier zal verkocht worden in de Mitra. De wedstrijd onder professionele brouwers werd georganiseerd ter ere van het tienjarig bestaan van het Bierburo.

Het bier moet wortelen in de lokale omgeving van de brouwerij of gebruik maken van lokale ingrediënten of bereidingswijze. Weibok is een meibok en gebrouwen met geitenwei, op verzoek van geitenkaasmakerij De Molkerei – Geitenzuivel van ‘t Wad die hierdoor de wei kan hergebruiken.
Volgens Henri Reuchlin van het BIERburo past Weibok prima in de doelstelling van Nederlands Nieuwe: lokale samenwerking, een typisch lokaal ingrediënt en als kers op de taart het hergebruik van een bijproduct, dat anders verloren was gegaan.”