Top
PINT / 2017  / VIER GENOMINEERDEN GOUDEN PINT

VIER GENOMINEERDEN GOUDEN PINT

De jury heeft zich gebogen over een lange lijst van door leden voorgestelde personen en initiatieven binnen de bierwereld. Uiteindelijk zijn er vier geselecteerd als mogelijke winnaar van de Gouden PINT 2017, die uitgereikt zal worden op 4 november 2017 tijdens het Noordelijk Speciaalbierfestival bij Het Heerenhuis in Groningen

De Gouden PINT is de belangrijkste bierprijs in Nederland voor een persoon of organisatie die zich de afgelopen periode op een aansprekende wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de verdere ontwikkeling van de Nederlandse biercultuur. De vele genomineerden illustreren opnieuw de rijkheid van initiatieven en de passie van de vele spelers binnen de Nederlandse bierwereld.

De uiteindelijke shortlist van vier nominaties voor de Gouden PINT samengesteld tijdens de jury*) bijeenkomst op 10 oktober, geeft een goed beeld hoe actief en veelzijdig de biercultuur in Nederland is.

Shortlist nominaties Gouden PINT 2017 – Willekeurige volgorde

JAN-PAUL RUTTEN – GULPENER BROUWERIJ,

Voor zijn niet aflatend streven om met de Gulpener bierbouwerij duurzaam – alleen lokale grondstoffen –, maatschappelijk verantwoord, onafhankelijk en vernieuwend – o.a. door opening Brouwlokaal en collaboration brews, te produceren.

STICHTING GENIET & GEEF

Voor het samenbrengen van brouwers en consumenten om van hun genietmoment – het brouwen en proeven van een bijzonder bier – een geefmoment te maken voor een bijzonder doel: KiKa.

RICK KEMPEN – BIERCOLUMNIST, AUTEUR EN BLOGGER

Voor zijn aanstekelijk enthousiasme om, soms met een scherpe pen, momenten en situaties uit de bierwereld onder de aandacht te brengen van consument en liefhebber, niet als hapklare brok maar altijd met doel om de lezer te prikkelen vooral een eigen mening te vormen.

TOON VAN DEN BROEK – BROUWERIJ/STEKERIJ VAN DEN BROEK

Voor zijn pionierswerk in Nederland op het gebied van spontane, wild gegiste bieren. Sinds 2015 volledig in eigen beheer geproduceerd in een zelfontworpen en gebouwde brouwerij, waar de bieren op volledig natuurlijke wijze vergisten en rijpen.

Floor van Aerde – Nederlandse Brouwers, Rob Alphenaar – voorzitter Alliantie Biertapperijen, Jan Lemmens/Elaine Olsthoorn – Carnivale Brettanomices /winnaar 2016, Hanneke van het Ende – bestuurslid StiBON (Stiching Bieropleidingen Nederland), Michel Ordeman – voorzitter CRAFT, Alain Schepers – journalist / winnaar 2015, Timothy Wareman – bedrijfsleider ‘Cause beer loves food en Rianne Joosse – voorzitter PINT/voorzitter jury Gouden PINT.

Post Tags:
No Comments

Post a Comment