Top
PINT / 2017  / GOUDEN PINT 2017

GOUDEN PINT 2017

STICHTING GENIET & GEEF WINT GOUDEN PINT 2017

De Gouden PINT is de belangrijkste bierprijs in Nederland voor een persoon of organisatie die zich de afgelopen periode op een aansprekende wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de verdere ontwikkeling van de Nederlandse biercultuur. Daarnaast kent Bierconsumentenvereniging PINT ook een Stimuleringsprijs voor nieuwe intiatieven waarvan verwacht wordt dat zij een meerwaarde hebben voor de ontwikkeling van de Nederlandse biercultuur.

Een deskundige jury* heeft zich gebogen over een lange lijst van door leden voorgestelde personen en initiatieven binnen de bierwereld. Uit de uiteindelijke 4 nominaties voor de Gouden PINT (Jan Paul Rutten – Gulpener Brouwerij / Toon Vandenbroek – Brouwerij/Stekerij Vandenbroek/ Rick Kempen – bierblogger en schrijver; en Stichting Geniet&Geef) heeft Rianne Joosse, de voorzitter van PINT tijdens het Noordelijk Speciaalbierfestival in Groningen, de winnaar bekend gemaakt. Cees-Jan Adema, mocht, als vertegenwoordiger van de Stichting Geniet&Geef de prijs in ontvangst nemen. Stichting Geniet & Geef ontvangt de prijs voor het – al 6 jaar – samenbrengen van brouwers en consumenten om door het brouwen en proeven van een speciaal bier – van een genietmoment een geefmoment te maken voor een bijzonder doel: KiKa.

De Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur mocht de PINT Stimuleringsprijs in ontvangst nemen. Hun initiatief om als onafhankelijke informatiebron de kennis van bierbrouwers, biersommeliers, bierschrijvers, bierverzamelaars en bierliefhebbers te bundelen om te zorgen voor een schat aan informatie, statistieken en nieuws voor iedereen die geïnteresseerd is in bier, verdient in de ogen van de jury zonder meer alle lof. Namens deze stichting nam Harry Pinkster de prijs in ontvangst.

*Juryleden 2017:  Floor van Aerde – Nederlandse Brouwers,   Rob Alphenaar – voorzitter Alliantie Biertapperijen,  Jan Lemmens/Elaine Olsthoorn – Carnivale Brettanomices /winnaar 2016,  Hanneke van het Ende – bestuurslid StiBON (Stichting Bieropleidingen Nederland),  Michel Ordeman – voorzitter CRAFT,  Alain Schepers – journalist / winnaar 2015,  Timothy Wareman – bedrijfsleider ‘Cause beer loves food en Rianne Joosse – voorzitter PINT/voorzitter jury Gouden PINT.

No Comments

Post a Comment