Top
PINT / 2016  / REGIO ZUIDWEST OPGERICHT

REGIO ZUIDWEST OPGERICHT

Dinsdag 12 januari werd in Biercafé de Vliegende Hollander in Middelburg met een gezellig en infomeel samenzijn het nieuwe (bier)jaar ingeluid. Daarnaast konden de leden kennis maken met het bestuur van de nieuwe PINT regio Zuid-West Nederland. Biercafé De Vliegende Hollander is een van de Middelburgse cafés met een ruim speciaalbierassortiment. Hier is dat al bijna 300 stuks. Je vindt het café aan Damplein 48.

Regio Zuidwest maakte Bier Consumenten Vereniging PINT eind 2015 landelijk dekkend. De regio heeft als werkgebied Zeeland en het westen van Noord-Brabant tot Breda. Dat is een gebied met een van oudsher levendige biercultuur en een aantal prachtige brouwerijen.

Ook zijn er jarenlang al een aantal bierproefavonden. In café Z’Onder Zeil te Steenbergen en in café de Mug in Middelburg. Naast deze bierproefavonden heeft regio Zuidwest de ambitie om diverse activiteiten te gaan organiseren zoals brouwerij bezoeken, foodpairings en een jaarlijks bierfestival. Daarnaast willen ze graag het ledenbestand uitbreiden om meer mensen te laten genieten van al het moois dat bier te bieden heeft.

Het bestuur van de regio wordt gevormd door Imke Goedegebure (voorzitter), Alex Nagelhout (penningmeester), Ira van der Horst (secretaris), Marcel Israël (vice-voorzitter) en Arjan de Waal (algemeen bestuurslid).

Regio Zuidwest is te bereiken via zuidwest@pint.nl, via de regiosite www.pint.nl/zuidwest en via Facebook.

Vlnr. Ira van der Horst, Arjan de Waal, Imke Goedegebure, Alex Nagelhout, Marcel Israel en landelijk voorzitter Rianne Joosse.

 

No Comments

Post a Comment