Top
PINT / 2016  / OAK AGED BEER FESTIVAL

OAK AGED BEER FESTIVAL

Na het succes van het eerste OABF vorig jaar werd het al snel duidelijk, dat er een vervolg moest komen. Naar het zich laat aanzien zijn er tijdens de komende editie meer dan 50 barrel aged of houtgerijpte bieren te proeven. Bieren van Ramses, Muifelbrouwerij, Rodenburg, Berghoeve, de Natte Gijt, Breugem, SNAB, HillDevils, Kees, Eanske, de Friese brouwerij (onder voorbehoud) en de 7de Hemel ontbreken niet.

In veel gevallen gaat het om zware bieren als Imperial Russian Stout en Barley wine die een extra lagering ondergingen op whisky- of bourbonvaten. Maar in toenemende mate gaan brouwers er ook toe over om andere biersoorten te gebruiken voor een extra rijping op houten vaten. Voorbeelden hiervan zijn onder andere de IPA’s (van HillDevils), Imperial Red Ale (Leckere/vandeStreek) en Imperial India Black Ale (Berghoeve).

Om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze bijzondere bieren, die uitsluitend in beperkt leverbare batches worden gebrouwen, is gekozen voor twee tijdsgelimiteerde sessies van elk vier uur, zodat de bezoekers van de tweede sessie niet achter het net hoeven te vissen.

Tweede Oak Aged Bier Festival

Zondag 3 april 2016

Sessie 1: 11.45 – 15.45 uur / Sessie 2 16.30 – 20.30 uur met maximaal 125 personen per sessie. Brouwerij De Pelgrim, Aelbrechtskolk 12, 3024 RE Rotterdam, www.pelgrimbier.nl

Kosten bij voorinschrijving € 25 (entree, glas, boekje, 6 munten, geen retour van glas). Aanvullende munten € 2,50 per stuk.

No Comments

Post a Comment