Top
PINT / 2016  / HORECALABEL 2017

HORECALABEL 2017

Tijdens het afgelopen bokbierfestival in Amsterdam werden voor de eerste keer de PINT horecalabels uitgereikt. Ruim 150 speciaalbiercafés in Nederland viel deze eer ten deel en een groot aantal was ervoor naar Amsterdam afgereisd. Het initiatief voor het horecalabel werd genomen omdat PINT zich sterk wil maken voor de promotie en bescherming van de Nederlandse biercultuur en voor eerlijke en juiste informatie naar de consumenten. De cafés werden genomineerd door leden van PINT via de website.

Naast de voorwaarde dat er een goede selectie bieren (van tap en fles) geschonken wordt, werden de ondernemingen door onze leden ook gewaardeerd op onderdelen als kennis van zaken, gastvrijheid, hygiëne; prijs/kwaliteitsverhouding, bier-spijs combinatie mogelijkheden, maar bijvoorbeeld ook de overige producten op de kaart.

De horecalabels zijn in principe twee jaar geldig, maar de geldigheid vervalt wanneer de regio waarbinnen het bedrijf gevestigd is en die controles uitvoert dit eist, wanneer de onderneming van eigenaar verandert of wanneer na de tweejaarlijkse controle de toestand in die mate is gewijzigd dat PINT niet meer achter de kwaliteit van deze onderneming kan staan. Het horecalabel word ingedeeld in een Gouden, een Zilveren en een Bronzen label.

ALLIANTIE VAN BIER TAPPERIJEN
Het verschil tussen ‘zilver’ en ‘zilveren label’ wordt veroorzaak door de ABT-cafés. Deze cafés, lid van de Alliantie van Bier Tapperijen (ABT), moeten voldoen aan voorwaarden van de ABT. Daarom hebben ze nu automatisch – zonder gekeurd te zijn –  ‘zilver’ gekregen. De ABT-cafés worden voor maart 2017 allemaal gekeurd en ontvangen dan – indien nodig – een aangepast label.
Mis je cafés in deze lijst? Geef het ons door en nomineer horeca-ondernemingen voor het kwaliteitslabel op: keurmerk@pint.nl Vermeld dan naam en vestigingsplaats van het café en je eigen naam en lidnummer.

Post Tags:
No Comments

Post a Comment