Top
PINT / 2015  / TERUGBLIK OP 2015

TERUGBLIK OP 2015

2015 was voor PINT weer een bewogen jaar. Het begon natuurlijk met het bekend worden van het behoorlijk voortijdige vertrek van de voorzitter. Dat was nog enkele maanden voor de ALV en er werd besloten om geen extra ledenvergadering uit te schrijven en om vicevoorzitter Erwin de Cock tijdelijk de zaken te laten waarnemen.

Waar we altijd met moeite kandidaten voor het voorzitterschap konden vinden, waren er nu twee kandidaten. Tijdens de ledenvergadering in Groningen werd Rianne Joosse gekozen. Bijzonder van die vergadering was ook de locatie, in het hoge noorden. Inmiddels is ook bekend dat we in 2016 naar het zuiden van ons land gaan, waar regio Limburg de gastheer zal zijn.

Het was ook het jaar van het oprichten van regio Midden. Toen was er eigenlijk nog maar één witte vlek op de kaart en dat was Zuidwest (Zeeland en West-Brabant). Maar ook daar hebben ze elkaar bij de bierproefavond in Middelburg gevonden. Begin 2016 zal je er meer over horen.

En dan was het ook nog tijd voor een paar feestjes. Het Europese samenwerkingsverband EBCU werd 25 jaar oud. Ooit gestart als een overlegorgaan tussen CAMRA (UK), OBP (België) en PINT zijn nu 13 landen hierin vertegenwoordigd. Het werd gevierd met taart en het openen van een grote fles bier tijdens het festival in Alkmaar en op een zelfde manier in alle aangesloten landen op hun eigen gelegenheden.

Maar ook PINT zelf was jarig, wij werden 35 jaar en de regio Noord-Holland werd 20 jaar. Niet de oudste, want dat is regio Noord-Brabant die begin 2015 een herdenkingsboek van 25 jaar uitbracht. Zuid-Holland startte met het Oak Aged Beer Festival, en naast alle andere bekende regionale festivals hadden we natuurlijk ook nog het bokbierfestival en onze deelname aan de Week van het Nederlandse bier.

Vijfendertig jaar PINT was niet mogelijk geweest zonder de inzet van honderden vrijwilligers en actieve leden. We vierden het met een jubileumbier en een dagje in Utrecht. Daar kon je gaan wandelen en verschillende bier- en spijscombinaties uitproberen of je kennis bijspijkeren in een workshop. Dan was er aandacht voor de leden van het eerste uur, waarvan er vier aanwezig waren en een zilveren speldje uitgereikt kregen. Ook werden tijdens die bijeenkomst de PINT bierprijzen uitgereikt. De Gouden PINT medaille en overige prijzen waren door een edelsmid gemaakt en helemaal nieuw ontworpen.

Geen reacties

Plaats commentaar