Top
PINT / 2015  / FESTIVAL HISTORISCHE NEDERLANDSE BIERSTIJLEN

FESTIVAL HISTORISCHE NEDERLANDSE BIERSTIJLEN

Op zondagmiddag 21 juni 2015 vindt het tweede Festival Historische Nederlandse Bierstijlen plaats in Utrecht. Duik in de geschiedenis van het Nederlandse bier, met o.a. lezingen over de rijke bierhistorie, een rondleiding langs voormalige brouwerijen, een bierquiz en natuurlijk: bier. Proef in zeven cafés vermaarde oude bierstijlen, op vat gerijpt, met kruiden en met bijzondere graansoorten.

Hart van het festival is het Louis Hartlooper Complex, waar bierhistorici Freek Ruis, Roel Mulder en Ron Pattinson vanaf 13.00 uur lezingen houden over het bier van vroeger tijden. Café Ledig Erf ertegenover is het startpunt van twee bierwandelingen met bierhistorici Leen Alberts en Frank Boekhorst. De Bierverteller houdt in Kafé België een bierquiz. De andere deelnemende cafés zijn Lijn 4, De Morgenster, ‘t Oude Pothuys en Theatercafé Springhaver. Kortom, genieten van historisch bier op het terras en in de cafés, in de Utrechtse binnenstad van 13.00 tot 18.00 uur.

Geen reacties

Plaats commentaar