Top
PINT / 2015  / BOKBIERFESTIVAL 2015

BOKBIERFESTIVAL 2015

Ook dit jaar wordt traditiegetrouw het PINT Bokbierfestival gehouden in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Er zijn op dit festival meer dan 100 verschillende bokbieren op tap te proeven. Kom proeven van de herfst van vrijdag 23 tot en met zondag 25 oktober.

Starterspakket voor € 20,– (festivalglas, boekje en 3 munten)

Extra munten € 2,75 in de zaal (nu ook pinbetaling mogelijk)

Vrijdag 17:00 – 23:00

Zaterdag 12:00 – 23:00

Zondag 12:00 – 19:00

Vind hier de bierlijst van alle te proeven bokbieren.

Bokbier is voor PINT iets bijzonders. Het was rond 1980 zo’n beetje de enige bierstijl van belang dat géén pils was. In die tijd kenden we in Nederland immers maar net iets meer dan tien brouwerijen en die brouwden allemaal hetzelfde, namelijk pils.

Op enkele uitzonderingen na, zoals bijvoorbeeld een klassieker als Gulpener Dort of de toen nog onder verantwoordelijkheid van Heineken gemaakte Van Vollenhoven’s Stout. En OK, er was dan ook nog Oud Bruin, de Nederlandse versie wel te verstaan. Een mierzoet donker moutig bier van niet meer dan 2,5 tot 3%. Maar dan had je het gehad. En elk jaar in het najaar was er weer bokbier, ondergistend zwaar zoetig, moutig bier.

Vanaf het eerste begin kon PINT op haar bokbierfestivals (zowat) alle bokbieren aanbieden. In het begin was dat misschien niet zo bijzonder, want er waren er niet zo veel. Maar dat doen we nog steeds. In de stijlvolle sfeer van de Beurs van Berlage komt elk jaar weer het hele spectrum aan bokbieren voorbij. Ook wordt er al sinds vele jaren het Beste bokbier van het jaar hier gekozen. Een bezoekje aan het PINT Bokbierfestival is dus zeker de moeite waard.

Geen reacties

Plaats commentaar