Top
PINT / 2015  / BIERPRIJZEN 2015

BIERPRIJZEN 2015

BIERPRIJZEN 2015

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in Stadskasteel Oudaen werden de PINT bierprijzen van 2015 uitgereikt. De voorzitter van PINT, Rianne Joosse hield een verhaal waarin ze van elke genomineerde de verdienste voor de biercultuur vertelde. Geheel volgens de traditie werd natuurlijk de spanning langzamerhand opgevoerd totdat uiteindelijk de winnaar in elke categorie bekend werd gemaakt.

De Gouden PINT werd dit jaar in de wacht gesleept door Alain Schepers / Bierista. Dit was de motivatie van de jury:

Naast de opkomst van vele websites duidelijk onderscheidend format, met o.a. vlog. Bierista laat verschillende bierkenners aan het woord: brouwers, koks, horeca, inkopers etc. en laat daarmee de verscheidenheid van de Nederlandse bierscene zien. Auteur van “Wereld vol bier”. Gaat daarnaast serieus in op trend van bier-spijscombinaties in samenwerking met kok Arvid Bergstrøm. Sfeerimpressies van festivals en wedstrijden maken het beeld van wat er gebeurt op gebied van bier in Nederland compleet.

Dit jaar werden ook de andere bierprijzen uitgereikt. De PINT Stimuleringsprijs ging naar de Campagne van Nederlandse Bierstijlen (www.bierstijlen.nl):

De PINT van Verdienste ten slotte was voor Marco Philipsen:

Naast een oorkonde kreeg de winnaar een door een edelsmid ontworpen tastbaar symbool van de onderscheiding. In het ontwerp vind je het bier overal terug. In de hop, de graanaren, de roerstok en de brouwketel.

Na afloop van dit jaarlijks gebeuren kon de voorzitter nog het in een zeer beperkte hoeveelheid gebrouwen jubileumbier voorstellen. Want PINT bestaat dit jaar immers 35 jaar.

Dit bier is een biére de Garde, een ongefilterd en ongepasteuriseerd bewaarbier van 7,5 % met een bitterheid van 25 IBU. Het bier zal ook in heel beperkte mate tijdens komend bokbierfestival aan de stand te koop zijn.

Geen reacties

Plaats commentaar