Top
PINT / 2014  / NATIONALE BIERBANK WINT GOUDEN PINT

NATIONALE BIERBANK WINT GOUDEN PINT

Voorafgaand aan het PINT Bokbier Festival in de Beurs van Berlage in Amsterdam heeft de Nationale Bierbank de jaarlijkse Gouden PINT ontvangen. Dit is de belangrijkste bierprijs in Nederland. De beide initiatiefnemers, Fiona de Lange en Felix Wilbrink, hebben de prijs in ontvangst genomen.

In een fort in de Westbeemster wordt een selectie aan bieren gecontroleerd en professioneel opgeslagen. Op deze wijze winnen deze bieren aan smaakdiepgang. Het zijn dus niet alleen wijnen, cognacs en whiskeys die aan kwaliteit kunnen winnen door ze te bewaren De bewaardatum krijgt een andere dimensie! Het maakt voor een groter publiek de veelzijdigheid en de complexiteit van bier zichtbaar. Zie ook www.nationalebierbank.nl

De Nationale Bierbank is volgens de jury een initiatief dat durf en ondernemingsgeest uitstraalt en het natuurproduct bier op een nog hoger plan tilt. Geen eendagsvlieg, deze Bierbank, maar een kwaliteitsinitiatief waar we lang plezier aan kunnen beleven!

De Gouden PINT is voor een persoon of organisatie die zich de afgelopen periode op een aansprekende wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de verdere ontwikkeling van de Nederlandse biercultuur.

Geen reacties

Plaats commentaar