Top
PINT / 2013  / KOM OOK NAAR HET NEDERLANDS BIERPROEFFESTIVAL IN DEN HAAG

KOM OOK NAAR HET NEDERLANDS BIERPROEFFESTIVAL IN DEN HAAG

Op donderdag 23, 24 en 25 mei vindt op het Spuiplein in Den Haag het Nederlands Bierproeffestival plaats. Tijdens het Bierproeffestival, waarmee tevens het startschot wordt gegeven voor de 2e editie van de Week van het Nederlandse Bier, bieden tientallen Nederlandse brouwerijen een verscheidenheid aan bieren aan.

Het is voor bezoekers een unieke gelegenheid zoveel Nederlandse bierbrouwers op hetzelfde moment bij elkaar te kunnen treffen: van grote bierbrouwers tot kleine speciaalbierbrouwers uit alle delen van het land. Van dichtbij kunnen bezoekers ervaren van wie het brouwvakmanschap afkomstig is, wat het inhoudt en hoe het bier smaakt. Afgelopen jaar waren er 30 brouwerijen aanwezig in de Grote Kerk in Den Haag, dit jaar verwachten we minimaal 35 brouwerijen op het Spuiplein! Kijk hier welke brouwerijen zich al hebben aangemeld.

KOOP JE ENTREETICKET ONLINE EN ONTVANG EEN ‘BIER’ GOODIEBAG BIJ DE ENTREE

Consumenten kunnen online via de ticketshop op de website toegangskaarten voor het festival kopen. Een entreeticket kost 11 euro en hiervoor ontvang je een proefglas, drie muntjes en een unieke bier(goodie)bag. Ook worden er diverse masterclasses verzorgd door Mitra en StiBON Bieropleiding. Check voor de meest actuele informatie over het Bierproeffestival en de Week van het Nederlandse Bier de website van de www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

WEEK VAN HET NEDERLANDSE BIER

De hele bierwereld heeft zich verenigd in de Week van het Nederlandse Bier met als doe het bier van eigen bodem te promoten en Nederland verder kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwerij Collectief (KBC), Alliantie van Biertapperijen, bierconsumentenvereniging PINT, Mitra Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwerijen en andere partijen.

Geplaatst door: Nico Lammers

Geen reacties

Plaats commentaar