Top
PINT / 2013  / INSCHRIJVING BROUWWEDSTRIJD VERLENGD

INSCHRIJVING BROUWWEDSTRIJD VERLENGD

OPNIEUW VEEL AANMELDINGEN VAN HOBBYBROUWERS<br /> De brouwketels in de Nederlandse keukens, kelders en garages maken op dit moment overuren. Net als vorig jaar hebben Brand bier en bierconsumentenvereniging PINT een bierbrouwwedstrijd georganiseerd. Inmiddels hebben 70 brouwers zich aangemeld en wordt de termijn voor inschrijving verlengd tot en met eind maart.

Na het succes van de pilsbrouwwedstrijd in 2012, besloten Brand en PINT om ook dit jaar een brouwwedstrijd te voor hobbybrouwers te organiseren. Dit keer geen pils, maar een zwaar blond bier. Marc Scholten van Brand: ‘Het is fantastisch om te zien dat ook dit jaar de brouwwedstrijd erg leeft onder de hobbybrouwers. Na de eerste week hadden we al meer dan 40 aanmeldingen binnen.’

Voor het brouwen van het zwaar blond bier mogen de hobbybrouwers uitsluitend natuurlijk ingrediënten gebruiken. De wort moet voor 100% afkomstig zijn van gerste- of tarwemout en het alcoholpercentage moet tussen de 8 en 9,5 procent liggen. ‘Bovengistende bieren vallen goed in de smaak bij de hobbybrouwers’, vertelt Jeroen Carol-Visser, voorzitter van PINT. ‘Dat blijkt wel uit het aantal aanmeldingen.’

Eind april moeten zij hun brouwsel inleveren, waarna het door een deskundige jury getest wordt. Maximaal tien bieren gaan door naar de finale die op 1 juni tijdens de Week van het Nederlandse Bier op de Brand bierbrouwerij in Wijlre gehouden wordt.

Voor vragen over de brouwwedstrijd kun je contact opnemen met Nico Lammers van PINT: nico.lammers@pint.nl of 06-46722150 of Coen Dekker, brand manager van Brand bier: coen.dekker@heineken.com of 06-51884247.

Geplaatst door: Nico Lammers

Geen reacties

Plaats commentaar