Top
PINT / 2013  / CHRISTOFFEL BIER DREIGT FAILLIET TE GAAN

CHRISTOFFEL BIER DREIGT FAILLIET TE GAAN

Bierbrouwerij Christoffel uit Roermond dreigt failliet te gaan. Investeerder Maarten Kruijtzer, sinds anderhalf jaar grootaandeelhouder, is niet bereid om een vervangingsinvestering van 3,5 ton euro te doen. Kruijtzer wil echter ook geen afstand doen van de merknaam Christoffel waardoor verkoop van het bedrijf niet mogelijk is, aldus Joyce vanden Elshout en Steven van den Berg die het bedrijf leiden.

De brouwerij is inmiddels gesloten en de zeven medewerkers zitten thuis. ‘We kunnen dus niet meer leveren, waardoor de schade al is aangericht. Een faillissement is een kwestie van tijd’, zegt Van den Elshout.

Christoffel werd in 1986 opgericht door Leo Brand, een telg uit de gelijknamige bierfamilie Brand. In 2001 verkocht hij het bedrijf aan Jeroen Hillenaar. In 2009 vond er een management buy-out plaats. Christoffel draaide een omzet van een half miljoen euro en exporteerde de helft van de productie naar het buitenland.

Christoffel was halverwege de jaren tachtig een van de eerste nieuwe, kleine brouwerijen en heeft daarmee mede aan de basis gestaan van de heropleving van de Nederlandse biercultuur. Hoewel faillissementen bij het ondernemen horen, betreurt PINT het dat Christoffel haar deuren heeft moeten sluiten. Wij hopen dat er een weg zal worden gevonden om de Christoffel brouwerij en haar bieren te behouden voor de Nederlandse bierconsument.

Geplaatst door: Nico Lammers

Geplaatst door: Webmaster algemeen

Geen reacties

Plaats commentaar