Top
PINT / 2012  / WAT KOST EEN BIERTJE?

WAT KOST EEN BIERTJE?

De prijs van bier staat momenteel volop in de belangstelling. Er zijn steeds sterkere signalen dat de Nederlandse brouwers hun prijzen dit jaar fors gaan verhogen. En recentelijk bleek ook dat horecaondernemingen het dubbele betalen voor hun bier in vergelijking tot supermarkten. Transparantie in de bierprijzen is al jaren ver te zoeken. Komt daar nu verandering in? Het KRO-programma De Rekenkamer gaat een poging wagen.

Op donderdag 9 februari buigt het KRO-programma De Rekenkamer zich over het rapport Rendement en Relatie. Dit rapport concludeerde dat de sterke binding van de Nederlandse horeca met de Nederlandse brouwers de marktwerking (mogelijk) schaadt. Voor de uitzending werd onder andere KHN-directeur Lodewijk van der Grinten geïnterviewd.

Naar aanleiding van dit rapport kondigde Heineken al aan te stoppen met het financieren van horecaondernemingen. En ook KHN en de NMA spraken over vervolgstappen.

Nu buigt dus ook het tv-programma De Rekenkamer zich over de kwestie. De opnames vonden plaats  op dinsdag 17 januari jongstleden. De uitzending is op donderdag 9 februari om 20.25 uur op Nederland 3.

Geen reacties

Plaats commentaar