Top
PINT / 2012  / SNAB VIERT 20 JARIG JUBILEUM

SNAB VIERT 20 JARIG JUBILEUM

Op 23 januari jongstleden vierde SNAB, de Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers hun 20-jarig jubileum. Op deze dag was het precies 20 jaar en 364 dagen geleden dat SNAB werd opgericht. En om dat te vieren presenteerden zij in Nederlands Biercafé 't Arendsnest hun nieuwe bier: Roock, wat zij zelf een Smoked Extra Stout Porter van 6,5% noemen. PINT feliciteert SNAB met hun 20-jarig jubileum.

SNAB staat voor Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers en is opgericht op 24 januari 1991. Het primaire doel is “het promoten van de biercultuur in het algemeen en het promoten van alternatieve bieren in het bijzonder”. Onder alternatieve bieren wordt verstaan bieren die met nieuwe grondstoffen en methodes worden gebrouwen. Om de doelstellingen te bereiken richten wij de aandacht op het ontwikkelen en commercieel exploiteren van nieuwe bieren die niet of nooit eerder in Nederland zijn gebrouwen.

De ontwikkeling van alle SNAB bieren vind plaats in de SNAB micro-brouwinstallatie. Vervolgens worden de bieren onder SNAB licentie gebrouwen bij de ‘proef’ brouwerij te Lochristi België.

Geen reacties

Plaats commentaar