Top
PINT / 2012  / DÉGUST WINT BIER & GASTRONOMIE AWARD 2012

DÉGUST WINT BIER & GASTRONOMIE AWARD 2012

Doinja Karmelk en Maurits Harmsen kregen op woensdag 11 januari tijdens de Horecava de Bier & Gastronomie Award 2012 uitgereikt uit handen van grootheraut Andries de Groen. Het was de vierde keer dat het Biergenootschap der Lage Landen deze award uitreikte en voor Dégust was het de derde keer dat ze de finale haalden. PINT feliciteert Doinja en Maurits van harte met deze prestigieuze prijs en is verheugd dat bier steeds meer aandacht krijgt in restaurants.

Volgens het juryrapport weet Dégust op een gepassioneerde manier bijpassende (streek)bieren te vinden bij de lokale keuken en komt daarmee tot verrassende en smakelijke resultaten.

Dit jaar schreven zich 10 horecabedrijven in, waarvan er door de jury vijf werden bezocht. Dit leidde tot drie finalisten: Dégust uit Hoogeveen, de Jopenkerk uit Haarlem en het Brouwcafé uit Scheveningen. De jury constateerde dat het niveau van de deelnemers dit jaar bijzonder hoog lag en dat de kwaliteit van de bieradviezen in restaurants toeneemt.

Doinja en Maurits, die hun roots hebben in de Amsterdamse en Utrechtse bierwereld en enkele jaren geleden Dégust openden in het Drentse Hoogeveen, hebben een sterke band met PINT. Zo zijn zij natuurlijk lid van onze vereniging en doen zij mee aan ons ledenvoordeelprogramma (voor meer informatie). Ook organiseren zij mede het jaarlijkse PINT Kerst- en Winterbieren in Hoogeveen dat in december plaatsvindt.

Geen reacties

Plaats commentaar