Top
PINT / 2011  / ONDERTEKENING PETITIE VERHOGING BIERPRIJZEN LOOPT STORM

ONDERTEKENING PETITIE VERHOGING BIERPRIJZEN LOOPT STORM

Terwijl op het beursplein de Occupybeweging stug doorging met protesteren, liep het binnen in de Beurs van Berlage tijdens het PINT Bokbierfestival storm bij de PINT-stand voor de ondertekening van de petitie 'Ik ben tegen de verhoging van de bierprijzen met 5 tot 10%'.

Begin oktober waarschuwde PINT de Nederlandse bierconsument er voor dat de Nederlandse bierbrouwers voornemens zijn de bierprijzen in 2012 flink te laten stijgen. Hierbij worden percentages genoemd tussen de 5% en 10%. Als reden hiervoor wordt opgegeven de stijging van de graanprijzen. PINT is van mening dat dit slechts aanleiding kan zijn tot een beperkte prijsstijging.

Op het grote scherm en via diverse sociale media riepen we de bezoekers van het festival op om de petitie te ondertekenen. Massaal kwamen de bezoekers naar de stand om de petitie te ondertekenen. Natuurlijk waren er ook mensen die de petitie niet wilden ondertekenen, maar in grote meerderheid stonden de mensen positief tegenover ons standpunt.

Dit is nog niet het einde van onze actie. Wij gaan door. Volgende week zaterdag bij het PINT Noordelijk Bierfestival in Groningen zal de petitie een vervolg krijgen.

Geen reacties

Plaats commentaar