Top
PINT / 2011  / GULPENER BLIJFT ZELFSTANDIG

GULPENER BLIJFT ZELFSTANDIG

In een tijd van recessie en teruglopende pilsconsumptie bereikte ons het bericht dat een van Nederlandse oudste brouwerij zijn zelfstandigheid heeft veiliggesteld. Het betreft hier de Gulpener Bierbrouwerij. Dat zijn berichten die PINT graag hoort. Zelfstandige brouwerijen dragen bij aan de Nederlandse biercultuur met een eigen gezicht en eigen karakter.

Jan-Paul Rutten, zoon van Paul Rutten (voormalig directeur Gulpener Bierbrouwerij), zal in 2015 het directeurschap van John Halmans overnemen. De zelfstandigheid en het familiale karakter van de brouwerij zijn hiermee veiliggesteld.

Rutten is al sinds zijn jeugd nauw betrokken bij het familiebedrijf. De afgelopen jaren is door o.a. zijn aandeelhouderschap en aanwezigheid bij de Raad van Commissarissen de passie voor het merk en het bedrijf Gulpener alleen maar gegroeid. Zo ver, dat hij nu heeft besloten zijn baan als chirurg op te zeggen om zijn hart te volgen en voor ‘zijn’ brouwerij te gaan werken.

De nauwe betrokkenheid van de directe familie bij de Gulpener Bierbrouwerij maakt dat Gulpener als een van de weinige brouwerijen zelfstandig is gebleven. Ook maakt deze zelfde familiale band het mogelijk dat er intensief wordt samengewerkt met tientallen Limburgse boeren om in de grondstof behoefte te voorzien. Er wordt in generaties gedacht in plaats van
kwartalen.

Als alles volgens plan verloopt zal John Halmans op 1 januari 2015, na meer dan 46 dienstjaren, terugtreden als Algemeen Directeur.

Geen reacties

Plaats commentaar