PINT

Over PINT

PINT is opgericht in 1980 met als doel het bevorderen van de biercultuur in Nederland. Op dat moment was die cultuur immers niet veel meer dan Bokbier in het najaar, wat Belgische importbieren en een grote hoeveelheid pils, met bij elkaar niet veel meer dan ruim 10 brouwerijen. Inmiddels hebben we meer dan 4000 leden en presenteren we ons als Bier Consumenten Vereniging.

Voorop staat dat wij bierliefhebbers zijn. Wij genieten van al dat heerlijke bier. En om nog meer mensen kennis te laten maken met bier organiseren wij tal van activiteiten als festivals, bierproefavonden, excursies en tal van andere activiteiten. Neem een kijkje in de agenda als je wilt weten wat er de komende periode op het programma staat.

Maar wij zijn ook kritisch. Wij schuwen het niet om ons - indien nodig- kritisch op te stellen tegenover bierbrouwers, horecaondernemers, supermarkten, slijterijen of andere commerciële partijen. Wij komen op voor de belangen van de bierconsument. Onze onafhankelijkheid maakt ons daarbij uniek. Dat is onze kracht. Lees hier meer over onze thema's.

Zes keer per jaar brengen wij PINT Magazine uit dat je op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen op biergebied. Lees hier meer over PINT Magazine. Tevens brengen wij maandelijks een Nieuwsbrief per e-mail uit. Ook zijn wij actief op de sociale media Twitter en Facebook.

PINT is een onafhankelijke, niet op winst gerichte vereniging. Dat betekent dat wij leden en een bestuur hebben en jaarlijks een algemene ledenvergadering organiseren. Lees meer over onze missie en doelstellingen, onze geschiedenis, onze voorwaarden en reglementen en over de samenstelling van ons huidige bestuur.

PINT kent negen regio's, die diverse activiteiten op regionaal niveau organiseren. Deze regio's vormen de ruggegraat van onze vereniging.

PINT is ook actief op Europees niveau. In een tijd dat steeds meer regels afkomstig zijn uit Brussel is het van belang dat bierconsumenten ook daar hun mening laten horen. Een sterke lobby in Brussel is in het belang van de Nederlandse bierconsument. Daarom is PINT een trots lid van de European Beer Consumers Union (EBCU).

Zonder vrijwilligers vaart geen vereniging wel, dus wij zoeken altijd mensen die ons willen helpen.

Lees hier meer over PINT:

Opgericht op 14 oktober 1980 te Amsterdam