PINT

Noord-Hollands Bierfestival

Wie denkt dat bier en kerk een vreemde combinatie zijn, heeft het bij het verkeerde eind. Na al een zeer succesvol Meibock festival in de Amsterdamse Posthoornkerk organiseert bierconsumentenvereniging PINT regio Noord-Holland nog een bierfestival in een kerk, dit keer in de majestueuze Grote Kerk in Alkmaar. Hier vindt zondag 5 juni, voor de derde keer op deze plek, het tiende Noord-Hollands bierfestival plaats. Onder het alom aanwezige orgel en tussen gezellige nisjes en kapelletjes zullen 37 brouwers hier hun bieren presenteren.

Een bierreis door de provincie

Het borrelt en het bruist in de Noord-Hollandse bierwereld, de brouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond, en dit festival laat een mooie, maar zeker geen uitputtende selectie zien. Het festival neemt de bezoeker mee op een bierreis door de hele provincie. De trip voert van het ruim vertegenwoordigde Amsterdam, naar Haarlem, en via Heiloo naar Den Helder. Ook de Texelse Brouwerij heeft weer de veerboot naar het vasteland genomen.

In de kerk zullen grote gevestigde namen zoals de Jopen brouwerij te vinden zijn, maar ook kleine brouwerijen krijgen de kans hun brouwkunsten te vertonen, zoals bijvoorbeeld. De Cinema Brewers die biertjes met een filmthema produceren of het Briljant Brouwhuis, een brouwerij die hoort bij het gelijknamige Haarlemse café. De brouwers zijn zelf op het festival aanwezig en zullen met liefde eventuele vragen over hun creaties komen toelichten. Dus kom langs en ontdek zelf wat deze provincie allemaal aan mooie bieren te bieden heeft!

Tijdens dit het festival zendt de regionale omroep RTVNH ook dit jaar weer de prijsuitreiking van hun verkiezing van het Beste/Populairste bier van Noord-Holland uit. Welk bier mag zich in 2016 het lekkerste bier van deze provincie noemen, en zal de opvolger worden van de Chocenbrouwer en de Zware Hufter. Een professionele jury zal het bier vakkundig beoordelen, maar ook het publiek kon de maand voorafgaande aan het festival stemmen, op hun favoriete speciaalbier.

De kerk opent haar deuren om 13:00. Tot 19:00 kan er bier geproefd worden. De entree, inclusief een festivalglas, bedraagt € 7,-. Consumptiemunten kunt u voor 2 euro per stuk kopen. Een starterspakket bestaande uit een glas, entree en 7 muntjes kost 20 euro. Ben je lid van Pint? Dan kun je bij de Pint stand een gratis muntje ophalen!

Advertenties

Opgericht op 14 oktober 1980 te Amsterdam

Regio adres

PINT Regio Noord-Holland   Westerweg 77, 1815DD Alkmaar  T: 06 21228479  I: www.pint.nl/noord-holland  E: prnh@pint.nl