PINT

PINT Ledenfestival

Exclusief voor PINT-leden organiseert PINT een groots bierfestival. We willen al onze leden iets extra’s bieden voor hun lidmaatschap en hoe kan dat anders dan op een sfeervolle locatie: Fort Everdingen. Midden in Nederland. Het eerste PINT-only bierfestival.

Los van de exclusiviteit van het PINT-lidmaatschap en de prachtige locatie: we hebben 7 brouwers geselecteerd die – naast hun reguliere lekkere bieren - speciaal voor ons een PINT-festivalbier gaan brouwen. Bieren die passen bij de traditie van PINT, bij de tijd van het jaar, het stoere van een fort. En natuurlijk zorgen we voor passend voedsel, voor heerlijke lokale kazen, voor muziek, workshops enzovoort. Verder willen we een aantal speciale bieren op fles verkopen: bieren die je met moeite in de winkel vindt maar die zeker de moeite waard zijn! En als je er dan toch bent, bezichtig ook meteen de nieuwe brouwerij van Duits & Lauret. Danielle Duits en Marco Lauret beheren het terrein waar we te gast zijn. Neem een kijkje in het fort met al zijn kamertjes, duisternis en sfeer onder het genot van een biertje.

Maarten Exel organiseert een mooie wandeltocht vanaf station Houten Castellum via het verdronken bos, langs waterlinie-monumenten (o.a. fort Honswijk) en door de uiterwaarden van de Lek om met het Waterliniepontje over de Lek naar Fort Everdingen te gaan. Onderweg vertelt biersommelier en gids Maarten verhalen over de omgeving, de Waterlinie en natuurlijk over biergeschiedenis.

Starttijd: 10:00 uur
Startlocatie: station Houten Castellum
Wandelafstand: circa 12 km
Pauze locatie: Theehuis Fort WKU (Werk aan de Korte Uitweg)
Aankomst Fort Everdingen: circa 14:00 

Prijs zonder startpakket: €15,- (incl. liniepontje, excl. startpakket) 
Aanmelden: stuur mail naar info@bierwandeltochten.nl

 

 

Verdere informatie vind je in de komende nieuwsbrieven.

 

Zaterdag 23 juni van 12.00 uur tot 19.00 uur. Fort Everdingen, terrein van brouwerij Duits en Lauret. Alleen toegang met  PINT ledenpas.

Starterspakket € 16,50 (glas, boekje, rondleiding door het fort en 6 muntjes)

Ruime parkeergelegenheid. Pendelbus vanaf station Culemborg. Camping voor tenten en campers.

Meenemen van een familielid of bekende kan alleen als deze zich hier vooraf aanmeld als lid. Gebruik actiecode PLF2018 voor het lage tarief van partnerlid voor een half jaar (€ 6,50

Inschrijven voor het festival zelf doe je hier.

Opgericht op 14 oktober 1980 te Amsterdam