PINT

Nieuw keurmerk voor de horeca

PINT horecalabel

PINT zet zich in voor de promotie en bescherming van de Nederlandse biercultuur en maakt zich sterk voor eerlijke en juiste informatie naar de consumenten. In het kader daarvan start PINT met de invoering van een kwaliteitslabel horecabedrijven. Horecabedrijven kunnen in aanmerking komen voor het kwaliteitslabel als er een goede selectie bieren (van tap en fles) geschonken wordt.

Daarnaast wordt de onderneming ook gewaardeerd op de volgende onderdelen:

Kennis van zaken (niet alleen over de bieren maar ook hoe ze dienen te worden geserveerd); Gastvrijheid, atmosfeer/gezelligheid; Hygiëne; Prijs/kwaliteitverhouding; Bier-spijs combinatie mogelijkheden; Overige pluspunten (sanitair/ligging/overige producten op de kaart)

Nominaties en controle

Horecazaken kunnen genomineerd worden voor het label door leden van PINT. De genomineerde bedrijven ontvingen een brief met daarin de werkwijze en voorwaarden voor het label. De feestelijke uitreiking van de eerste labels zal plaatsvinden tijdens het Bokbierfestival in de Beurs van Berlage van 28 tot en met 30 oktober 2016. Bedrijven zullen tweejaarlijks opnieuw worden gekeurd.

Alle horecabedrijven die het PINT Kwaliteitslabel krijgen zullen gebundeld worden in een (online) horecagids en te raadplegen zijn via de PINT website. De geldigheidsduur van het kwaliteitslabel vervalt wanneer de regio waarbinnen het bedrijf gevestigd is en die controles uitvoert dit eist, wanneer de onderneming van eigenaar verandert of wanneer na de tweejaarlijkse controle de toestand in die mate is gewijzigd dat PINT niet meer achter de kwaliteit van deze onderneming kan staan.

Berekening scores

Score wordt toegekend op het totaalbeeld per onderdeel. Ontvangst  (max  5 punten); Hygiene (max 15 punten); Kaart  (max 40 punten);  Bieren/Kennis (max 40 punten). Een bronzen label wordt toegekend bij ten minste 60 punten, een zilveren bij 60-80 punten, een gouden label bij een score van meer dan 80 punten.

VANAF NU KAN JE ZELF NOMINEREN

Leden van PINT kunnen altijd horeca-ondernemingen nomineren voor het kwaliteitslabel. Dit kan via: keurmerk@pint.nl

Bij nominatie dienen de volgende gegevens te worden vermeld:  Officiele naam horecagelegenheid / Vestigingsplaats en volledige naam én lidnummer van de persoon die de zaak wil nomineren.

 

Opgericht op 14 oktober 1980 te Amsterdam