PINT

8e PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival

Op zaterdag 12 mei vindt het 8e PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival plaats. Voor de derde keer bij DeFabrique aan de Westkanaaldijk in Utrecht Noord. Dit unieke festival is geheel gewijd aan Utrechtse streekbieren. Ook dit jaar zal er weer een record aantal Utrechtse brouwers met hun bieren aanwezig zijn.

Dit jaar zullen we twee exclusieve proeverijen organiseren tijdens het festival.

 

Het Utrechtse Bierbrouwers Festival (UBF) heeft in korte tijd een grote reputatie verworven onder de echte bierliefhebbers, die voor dit festival uit heel Nederland (en daarbuiten) naar Utrecht afreizen. Op het festival zijn ook steeds meer buitenlandse beergeeks te vinden. Deze liefhebbers kunnen kiezen uit tientallen soorten bier van meer dan 40 Utrechtse brouwerijen: van kleine pas begonnen huurbrouwers tot inmiddels gearriveerde craftbrewers met fraaie brouwinstallaties en een eigen proeflokaal. Uiteraard is er ook weer een verkiezing van het 'Meest Gewaarde Bier van de provincie Utrecht’.

De eerste vijf edities van het UBF vonden plaats op het sfeervolle erf van zaagmolen De Ster in Lombok. De capaciteit van dit knusse terrein was echter te klein geworden. Niet alleen te klein voor de ca. 2000 bezoekers, maar ook om het groeiende aantal brouwers een goede plek te geven. Want de populariteit van streekbieren neemt elk jaar toe. Telde het eerste festival nog 7 brouwers, vorig jaar waren dat er al 27 en dit jaar dus meer dan 40. DeFabrique heeft stoere uitstraling en goede voorzieningen, waar zowel brouwers als bezoekers de ruimte hebben.

De bieren worden geschonken in speciale festivalglazen van 15 cl, zodat zo veel mogelijk bieren kunnen worden geproefd. Behalve good beer is er ook good food te krijgen. Verder is er live muziek, een brouwdemonstratie, een bierboekenstand, een stand van Craftbeershirts en een popup-store van Mitra Rialto waar meeneembieren kunnen worden aangeschaft, et cetera Het festival wordt georganiseerd door het Houtens Brouw Collectief en duurt van 12.00 - 19.00 uur. DeFabrique is te vinden aan de Westkanaaldijk 7, op ca. 10 minuten lopen vanaf station Maarssen, maar er rijdt ook een pendelbus op en neer tussen Station Maarssen en DeFabrique. Meer informatie over het festival, deelnemers, toegangsprijzen en bereikbaarheid zijn te vinden op www.utrechtsebierbrouwersfestival.nl. Daar kunnen ook de online-tickets worden besteld.


Lokatie:
DeFabrique
Adres:
Westkanaaldijk 7
3572DA Utrecht
 
Datum:
za 12 mei 12:00 - za 12 mei 19:00

Opgericht op 14 oktober 1980 te Amsterdam

Regio adres

PINT Regio Midden    E: midden@pint.nl