PINT

Het bestuur van PINT regio flevoland

Het bestuur van de regio stelt zich voor:

Logo Flevo

Algemeen info adres: infoflevo@pint.nl

Het bestuur:

Huub Meulenberg;voorzitter

voorzitterflevo@pint.nl


Huub Meulenberg, ik woon sinds 1989 in de polder te Almere. Ik ben al enige tijd lid van Pint.  Ik kreeg mijn lidmaatschap cadeau bij een bezoek aan Bierbockfestival bij de Beurs van Berlage, van vrienden. In de loop van 2013 hebben  we met enkele leden de regio opgericht. Ik als voorzitter van de regio
De interesse voor bier is ontstaan tijdens gezamenlijke vakanties met vrienden  Door mijn lidmaatschap ontdekte ik steeds meer activiteiten waar smaakjes er toe doen, zoals kaas/bier proeverij,  bierdiner  bij Pint  Noord-Holland enz.. Met vrienden ga ik regelmatig op zoek naar bieren, de ene keer een bierfestival en dan weer een café met meerde biersoorten op de  tap. Ik  heb geen favoriete bierstijl ik hou van smaakjes en dan is bier een mooi product. Stout, dubbel, tripel, quadrupel en ipa's.  Er is zo veel variatie  
Mijn tweede passie is muziek. Mijn voorkeur is ook weer breed bv.: Iers folk en rock en synthesizer virtuozen als Kitaro of  VanGelis.
Mij derde passie is koken. Mijn voor keur is wederom breed Italiaans, Frans Tsjechisch Amerikaans, enz., allemaal prima.  Ovenschotel en soepen zijn wel een favoriet van mij. Kortom een bierdiner met live muziek is de combi voor mij.
Door mijn betrokkenheid met de bierwereld proef ik hobbymatig vele soorten bier.
Ik ben blij te zien dat het in Nederland qua brouwerijen erg goed gaat. Er zijn dan inmiddels ook zeer veel goede bieren in Nederland  (en van Nederlandse bodem) te verkrijgen.

 


Ingeborg van der Linde-Hagemans, bestuurslid
Een jaar of 10 geleden kwam ik door een vriend in aanraking met speciaal bieren. Hij brouwde zelf ook wel eens wat en bezocht de proefavonden van regio noord. Ik ben met hem mee gegaan en daarna ook lid geworden. Tot aan mijn verhuizing naar Flevoland bezocht ik die bierproefavonden bij regio noord.
Hier in de omgeving was niets waardoor het op een laag pitje kwam te staan. Een tijd terug ontving ik een mailtje om iets in Flevoland te beginnen. Hier heb ik op gereageerd en met een groepje hebben we nu ook in Pint in Flevoland

 

 Naomi Daalmeijer,penningmeester

penningmeesterflevo@pint.nl

Mario Ebbelaar,bestuurslid

Even voorstellen.
Naomi 29 jaar. Mijn interesse voor speciaal bier begon toen ik een jaar of 18 was, als we met de familie op stap waren liet mijn vader mij wat bieren proeven. Ook kwam ik regelmatig bij een vriendin waarvan haar vader zelf brouwt, hij liet mij dan zijn eigen bieren proeven en vroeg dan naar mijn mening. Ik kreeg steeds meer interesse voor bier en ging dan ook regelmatig met mijn vriendin en haar ouders mee naar biercafés en festivals. Hier vertelde haar vader vol passie over de soorten bier die wij proefden. Mede doordat een vriendin van de familie nauw betrokken is bij de verschillende vestigingen van biercafé Gollem (Amsterdam & Antwerpen) en door het volgen (social media) en bezoeken van deze biercafés kwam ik meer in aanraking met vooral nieuwe bieren, welke zij dan tijdelijk op tap hadden. Hierdoor is de interesse voor bier alleen maar gegroeid.

Vorig jaar heb ik mijn vriend Mario 29 jaar ontmoet en kwam erachter dat hij mijn bierpassie deelt. De interesse bij mijn vriend (Mario) is begonnen toen hij in Utrecht studeerde hij ging toen zo nu en dan naar kafé België om diverse bieren te proeven. Na zijn studie heeft hij hier verder niet veel mee gedaan. Toen hij mij leerde kennen en ik hem meenam naar de verschillende biercafés en brouwerijen kreeg hij steeds meer interesse in speciaalbier. Ook heb ik Mario en de vader van mijn vriendin toen samengebracht en zo nu en dan brouwen zij samen bier.

We zetten ons graag in voor Pint Flevoland en hopen onze bierpassie nog lang met jullie te kunnen delen.

Mario en Naomi

Advertenties

Opgericht op 14 oktober 1980 te Amsterdam

Regio adres

Pint Flevoland   James Stewartstraat 262, 1325 JP Almere  T: 06  I: www.pint.nl/flevoland  E: secretarisflevo@pint.nl